Çanakkale'de halk eylemde

Çanakkale halkı Taksim yaşanan saldırıları protesto ederek halkın direnişinin süreceğini vurguladı.

Bugün İskele Meydanı'nda toplanan Çanakkale halkı, direnişte yaşamını yitirenleri anmak için Meydan'da mumlar yakarak karanfiller bıraktı. Anmanın ardından Taksim'deki polis saldırısıyla ilgili bilgi verilmesi üzerine halk saldırıyı yuhalayarak protesto etti.

Daha sonra gerçekleştirilen forumda, direnişin seyri ve örgütlülük seçenekleri üzerine konuşmalar yapıldı. Konuşmalar sırasında son saldırılara karşı hemen bir yürüyüş yapılmasının önerilmesi üzerine alınan karar doğrultusunda kordon boyunda yürüyüş başlandı. Çevredekilerinde alkışlar ve sloganlarla destek verdiği yürüyüşe katılım yol boyunca arttı. Yürüyüş boyunca "Her yer Taksim, her yer direniş", "Faşizme karşı omuz omuza", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam", "Bu halk sana boyun eğmez" sloganları atıldı.

Golf Çay Bahçesi önünde konuşan yurttaşlar AKP'nin saldırılarına karşı halkın direnişin süreceğini ve boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından kordon üzerinden İskele Meydanı'na dönen Çanakkaleliler, buradaki direniş çadırına yapılan destek ziyaretinin ardından eylemlerin devam edeceğini vurgulayarak eylemi sonlandırdı.

(soL-Çanakkale)