Bursa’da ambulans rezaleti

Gemlik’te bir çocuk balkondan beş kat aşağıya düştü. 4 yaşındaki çocuk saatlerce ambulans beklenmesinin ardından, ambulans gelmeyince polis aracıyla hastaneye götürüldü.

soL (BURSA) Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir apartmanın balkonundan düşen 4 yaşındaki çocuk, saatlerce ambulans bekledi.

5. kattaki evlerinin balkonunda oynayan çocuk dengesini kaybederek balkondan toprak zemine düştü. Ailesi ve mahalle sakinleri çocuğu yerinden kaldırmadan bilinçli bir şekilde ambulans beklemeye başladı. 112 acil ambulanslarla birlikte 5 adet ambulans ve hasta nakil ambulansının bulunduğu Gemlik'te olay yerine 500 metre mesafede bulunan hastaneden ambulansn bir türlü gelmemesi büyük tepki çekti. Ambulansın çağırılmasından saatler sonra durumun ciddileşmesi ile birlikte küçük çocuk battaniyeye sarılarak polis aracı ile hastaneye götürüldü. Küçük kız yapılan ilk müdahalenin ardından Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Vatandaşlar, olay sırasında çok sayıda görevlinin başhekim dahil birçok hastane yetkilisini aradığını ancak ulaşamadıklarını
İfade ederken, çocuğun hastaneye götürüldüğü sırada hastanenin bahçesinde 2 ambulansın bekliyor halde olması büyük tepkiye neden oldu. Vatandaşlar olayda büyük sorumsuzluk olduğunu belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

Gazetemizin sorunlarını yanıtlayan Dilan Hanım, yaşanan olayın sorumsuzluk olduğunu vurgulayarak Gemlik gibi küçük bir ilçede bu kadar saat ambulans beklenmesinin hastayı öldürebileceğini ifade etti. Mustafa Bey ise "Benim evim Bursa merkezde ancak Gemlik ilçesini iyi bilirim trafiği olmayan, her yere yürüyerek bile 10 dakika da gidebileceğiniz küçük bir ilçe. Çocuk düştüğü semt yoksul bir mahalle olsa durum normal derim. Bu duruma alıştık yoksul semtlere ne zaman hizmet gitti ki. Çocuğunun babası hakim başhekimler aranıyor gene ambulans gelmiyor. Çocuğu kendin götürsen 5. kattan düşmüş ya iç kanama olursa. Sağlık siteminin durumu ortada yazıklar olsun" dedi.