Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Bunu da yazsana Ahmet Altan

Elazığ’daki depremde yaşanan “Kaç kişi öldü?” karmaşası, ölen 10 kadının imam nikahıyla evli olmalarından dolayı “çift soyadı taşımalarından” kaynaklanıyormuş.

Yayın Tarihi: 11.03.2010 , 15:20 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Elazığ’da yaşanan depremde ilk gün ölü sayısı 57 olarak ilan edildi, ardından 51’e düşürüldü. 3 gün sonra Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan, ölü sayısında hata olduğunu, doğru sayının 41 olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan ise 41 sayısını yalanlayıp, “Bana 41 diye bir sayı bildirilmedi” dedi.

İşin aslı bugün anlaşıldı. Elazığ Valiliği’nde oluşturulan kriz merkezinden edindiğimiz bilgiye göre sayı hatası, ölenlerden 10 kadının imam nikahlı olmalarından kaynaklandı. Bu kadınların nüfustaki soyadları kocalarından farklı olduğu için, hayatını kaybeden kadınlar ikişer defa sayıldılar.

Devlet, Elazığ’da kerpiç evlerde imam nikahıyla yaşayan ve depremde yaşamını yitiren köylüleri doğru sayamadı.

Ahmet Altan, köylülerin kerpiç evlerde yaşamalarını ince söz oyunlarıyla “Birinci Cumhuriyet”e bağlamış, “demokrasi olsa ölmezlerdi” demişti.

Bakalım Altan kardeşlerden Ahmet, devletin bir afette ölenlerin sayısını bilememesinin “imam nikahından” kaynaklandığını da yazacak mı?

(soL - Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.