'Bunlar ahlaksız' diyerek 'öpüşen eylemcilere' saldırdılar

Geçtiğimiz günlerde Ankara Metrosu'nda yapılan "ahlak anonsu", "öpüşme eylemi"yle protesto edildi. Bir grup tekbir ve sloganlarla eyleme saldırırken, eylemin ardından bölgeden ayrılan eylemciler de yol kenarında bekleyen bir grubun saldırısına uğradı.

Ankara Kurtuluş'taki Ankaray istasyonunda yapılan "ahlak anonsu", "öpüşme eylemi"yle protesto edildi.

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, eylemin öncesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ve metro güvenlik görevlileri istasyon girişlerinde nöbet tuttu. Ayrıca 5 adet polis aracı da hazır bekledi.

Tekbirlerle saldırdılar
Saat 18.30'da öpüşme eylemi için Kurtuluş istasyonunun önünde bir araya gelen 30 kişilik grup eyleme başlar başlamaz ortaya çıkan 30 kişilik başka bir grup ise tekbir ve sloganlar eşliğinde öpüşme eylemi için gelenlere saldırdı. İki grubun arasına Çevik Kuvvet polisleri girdi.

Öpüşme eylemini protesto eden grup bir süre slogan atıp, tekbir getirdikten sonra polisle konuşarak bölgeden uzaklaştı. Bu esnada sayıları 200'ü bulan öpüşme eylemi yapan gruptakiler de metro istasyonuna yöneldi. Polis ile zabıta ve metro güvenliği etten duvar örerek metroya girişi engellemeye çalıştı ancak gruptakiler güvenlik engelini aşarak metroya girdi.

Yaklaşık 10 dakika boyunca metro istasyonunda kalan gruptaki bazı çiftler öpüşürken 'ahlak anonsu'nu protesto eden grup kısa bir açıklamanın ardından istasyondan ayrıldı. Bu arada eylemin sona ermesinin ardından bölgeden uzaklaşan birkaç eylemcinin, yol kenarında bekleyen bir grubun saldırısına uğrayarak yaralandığı öğrenildi. Yaralı eylemciler tedavi altına alınırken saldırgan gruptakiler taksiyle bölgeden uzaklaştı.

Ak Ekip: 'Ahlaksızlık özgürlük değildir'
Kendilerine "Ak Ekip" adını veren bir grup ise, "25 Mayıs Cumartesi Saat 18:30'da Kurtuluş metroda öpüşüyoruz" şeklinde duyurulan eyleme karşı, AKP Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım Ve Medya Başkan Yardımcısı Celal Karaman imzasıyla, sosyal medyada “Kurtuluş Metroda Ahlaksızlığa Hayır” kampanyası başlattı.

Bu eyleme karşılık olarak sosyal medya gündemi yarattıklarını söyleyen Karaman, "AK Ekip olarak bu tür ahlaksız eylemlere karşı olduğumuzu duyurmak istiyoruz." dedi.

Karaman şöyle konuştu:

"Özgürlüğü yanlış anlayan bu arkadaşlara ve Türkiye’deki diğer arkadaşlara bir mesaj vermek istedik. ‘KurtuluşMetroda AhlaksızlığaHayır’ başlığıyla da aslında ahlaksızlığın özgürlük olmadığının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini düşündük. Özgürlük adı altında yapılan bu tür ahlaksız eylemlere her zaman tepki göstereceğimizi, yalan yanlış bilgilerle insanları yanlış yönlendiren her sosyal medya ekibine karşı olduğumuzu buradan bildiririm."