Buca Cemevi Başkanı’na polis saldırısı

Buca Cemevi Başkanı Engin Gündük, yanındaki bir arkadaşıyla birlikte gece saatlerinde 30 kadar polisin saldırı ve hakaretlerine maruz kaldıklarını iddia etti.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Örgütlenme sekreteri ve Buca Cemevi Başkanı Engin Gündük, bugün Cemevi önünde bir basın açıklaması yaparak dün gece çok sayıda polisin saldırısına uğradıklarını iddia etti.

Gündük yaşadıklarını şöyle anlattı: “Dün gece saat 01:00’de yaşadığım mahallede tam otuz polis memurunun saldırısına maruz kaldık. Sevgili üst kurul delegem Haydar Olcay'ı evine bırakmak üzere yola çıktıktan 300 metre sonra aracımla seyir halindeyken bir resmi ve bir sivil araç tarafından selektör ve tepe lambalarıyla uyarılmak kaydıyla durdurulduk. Daha sonraki süreçte yaklaşık 15 dakika hakaret, küfür, darp ve biber gazı müdahelesiyle resmen işkenceye uğradık.”

Karakollarda işkencenin bittiğini ve artık direk sokak ortasında yapıldığını anladıklarını söyleyen Gündük, “Sayın memur arkadaşlara özellikle Alevi örgütünün üst düzey yöneticisi olmamızı öğrendikten sonra küfür ve hakaretlerin had safhaya çıkması çok düşündürücüdür.Vatandaşı korumakla yükümlü olan kolluk kuvvetlerinin en çok korkulur hale getirilmek istenmesindeki sebep nedir? Alevi olmamız artık polisten korkacağımız manasını mı taşımalı?

(soL - Haber Merkezi)