Boyun eğmeyenler Keçiören'de buluştu!

On bini aşkın Ankaralı "Boyun eğmiyoruz" demek için Keçiören İncirli'de buluştu. Erdal Erzincan da türküleriyle Ankaralılara destek verdi.

Keçiören İncirli'de bir araya gelen Ankaralılar "Boyun eğmiyoruz" dedi. Etkinliğe on binden fazla Ankaralı katıldı.

İncirli halkı, Ankara'nın bir çok farklı mahallesinden gelenlerle birlikte akşam saatlerinde İncirli Meydanı'nda toplandı.

Çarşı, Çarşı Antifa, Sosyalist Adana Demirsporlular ve Gençlerbirliği Karakızılların da katıldığı etkinlik mahalle halkının konuşmalarıyla başladı.

Konuşmasına "Bir öğrenci olarak boyun eğmiyorum" diyerek başlayan lise öğrencisi Buse Alemdaroğlu, "Geleceğimin bir ampulle karartılmaması için, AKP'nin gerici eğitim sistemini, çocuk gelin, çocuk işçi olmayı istemediğim için boyun eğmiyorum. Katledilen arkadaşlarımız boyun eğmedi" sözleriyle devam etti.

Kadınlar adına söz alan Hülya Özdemir, "Ben AKP'nin hiç bir dediğine inanmıyorum ve boyun eğmiyorum. Kadınların yatak odalarına varana kadar karışan bir iktidar istemiyorum. Buna boyun eğmiyorum. AKP iktidarını yıkacağız" dedi.

Özdemir'in ardından söz alan Ostim işçisi İhsan Sur, "Ben Ostim'de çalışan bir metal işçisiyim. Örgütlenme özgürlüğüm için, insan olduğum için, din ayrımı yapıldığı için alanlardayım. Boyun eğme sözünü çok seviyorum. Bu söz bana boyun eğmeyen atalarımı hatırlatıyor. Beş yoldaşım katledildi. Benden alınan vergilerle katledildiler. Katledilen yoldaşlarımın kemikleri sızlamasın diye alanlardayım. Bu iktidar yıkılıncaya kadar alanlarda olmalıyız ve olacağız" dedi.

Koro soL tarafından seslendirilen şarkıların ardından taraftar grupları söz aldı. Çarşı adına yapılan konuşmada, "İstanbul'dan, Taksim'den, Abbasağa Parkı'ndan, adını Ethem Sarısülük koyduğumuz parktan selam getirdik. Az önce üç çocuktan bahsedildi. Soruyorum benim gibi üç çocuk ister mi?" sözlerine yer verildi.

Gençlerbirliği Karakızıllar adına yapılan konuşmada ise, "Biz de Dikmen'den, Seyran'dan, Mamak'tan Tuzluçayır'dan selam getirdik. Günlerdir direnişteyiz. Günlerdir Dikmen'de barikattayız. Kucak dolusu sevgi ve selam getirdik. Taraftarlar da boyun eğmiyor. Bizim de sözümüz var. Biz de sözümüzü söyleyeceğiz. Biz sözümüzü söylemeyi Mahir'lerden, İbrahim Kaypakkaya'lardan öğrendik" denildi.

Haziran direnişinde öldürülen beş kişinin isimlerinin okunmasının ardından, "Katil AKP hesap verecek" sloganı atıldı.

Erdal Erzincan konseriyle devam eden buluşma, "Diktatör istifa!" sloganlarıyla son buldu.

(soL-Ankara)