Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden adalet eylemi

Hukuk alanında kamu vicdanını zedeleyen uygulamalara karşı bugün Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri "Boğaziçi adalet talep ediyor" başlıklı bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri son olarak Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın tutuklanmasıyla devam eden hukuk dışı uygulamalara tepki gösterdi. Yüz civarı öğretim üyesi cübbeleriyle Güney Kampüs'ten üniversite kütüphanesine kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında akademisyenler "Büşra Ersanlı onurumuzdur", "Susma, sustukça sıra sana gelecek" sloganlarıyla tepkilerini ifade ettiler. Yürüyüşe ve kütüphanenin önünde yapılan basın açıklamasına üniversite öğrencileri de alkışlarla destek verdiler.

Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Alpar Sevgen tarafından okunan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri imzalı basın açıklamasında şöyle denildi:

"Türkiye'de hukuk alanında kamu vicdanını zedeleyen uygulamalar konusunda tüm yargıçları, savcıları, avukatları, hukuka olan güvenin yeniden tesis edilmesi için harekete geçmeye davet ediyoruz. Nefret söylemlerini ve kişileri itibarsızlaştırma girişimlerinin kınıyor ve toplumsal barışa bir an önce ulaşabilmek için başta TBMM olmak üzere, tüm yetkili kuruluşları ortak çaba göstermeye çağırıyoruz."

(soL - İstanbul)