Boğaziçi Üniversitesi’nde ulaşım eylemi

Boğaziçi Üniversitesi Kilyos öğrencileri, dün üniversitenin Güney Kampüs’ünde ulaşım sorunlarıyla ilgili bir eylem gerçekleştirdi.

Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde öğrenim gören öğrenciler, uzun süredir devam eden ulaşım sorunlarına dair seslerini duyurmak için dün eylemdeydi.

Kilyos öğrencileri, güvenli ve ücretsiz ulaşım haklarını aramak için dün saat 15:00’da başlayan ve yaklaşık 4 saat süren bir eylem gerçekleştirdi. Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs girişi önünde buluşan öğrenciler, Güney Meydana doğru yürüyüşe başladı. Meydanda toplandıktan sonra bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasında, Güney Kampüs ile Sarıtepe Kampüsü arasındaki ulaşımı sağlayan eski İETT otobüslerinin öğrencilerin can güvenliğini tehlikeye attığına, İETT’nin çift bilet uygulamasının öğrencileri maddi olarak zor duruma düşürdüğüne dikkat çekildi.

Güvenli ve ücretsiz bir ulaşımın öğrencilerin hakkı olduğunu vurgulayan açıklamada, mücadele etmenin ve haklarını aramanın önemi vurgulandı. Ardından üniversite rektörü Kadri Özçaldıran meydana çağrılırken Özçaldıran’ın gelmemesi üzerine öğrenciler, Rektör kendileri ile görüşene kadar beklemek üzere üniversitenin giriş kapısına geri dönerek araç giriş çıkışını engellediler.

Öğrenciler Rektörle görüştü
Rektör yardımcısı ve birkaç görevlinin öğrencileri dağıtmak için uğraşlarına rağmen Sarıtepe Kampüsü öğrencileri Rektörle görüşmekte ısrarcı olduklarını dile getirdiler. İki saatlik oturma eyleminin sonucunda Özçaldıran eylem alanına gelerek öğrencilerle konuştu. Kilyos öğrencileri taleplerini açık bir şekilde tekrarlarken, rektörün sorulara yeterli bir cevap verememesi dikkat çekti. Rektörle yapılan görüşmeden sonra, Sarıtepe Kampüsü öğrencileri Güney Meydana tekrar inerek eylemlerini rektörlüğün önünde bitirdiler. Talepler karşılanmazsa uzlaşma olmayacağını vurgulayan öğrenciler, “Müşteri değil öğrenciyiz”, “Öğrenciyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Rektör uyuma, öğrencine sahip çık” sloganları attılar.
Öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsü’nün ulaşım sorunlarıyla ilgili mücadelelerinin talepler karşılanmadığı müddetçe devam edeceğini kaydettiler.
(soL-İstanbul)