Bir anne öldü, TCDD uyarı anonslarına başladı!

Feneryolu tren istasyonunda bebeğiyle birlikte banliyö trenine binmeye çalışırken raylara düşerek hayatını kaybeden Ebru Gültekin’in ölümü büyük ihmallerin ardından geldi. Gültekin’in ölümünün ardından istasyonlarda başlayan uyarı anonsları ise “TCDD ölümü mü bekliyor” dedirtti.

Feneryolu tren istasyonunda bebeğini trene bindiren ancak tren hareket ettiği için raylara düşerek hayatını kaybeden Ebru Gültekin Ilıcalı, TCDD’nin ihmallerinin kurbanı oldu.

“Peron ile tren arasında boşluk olmamalı”
Ilıcalı’nın ölümünün ardından konuya ilişkin soL’a bilgi veren Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Yavuz Demirkol, banliyö hattında tren durduğunda, tren ile peron arasında boşluk olmaması gerektiğini söyledi.

Bu boşluklar olmayacak şekilde ve kontrollü biçimde kapıların kapatılması gerektiğini vurgulayan Demirkol, burada TCDD’nin ihmalinin söz konusu olduğunu ve bu kazanın ilk kaza olmadığını dile getirdi.

Ölüm geldi anons başladı
Bu arada yaşanan ölümün ardından Haydarpaşa banliyösünde başlayan yeni uygulama oldukça dikkat çekici. Bir annenin yaşamını yitirdiği olayın ardından tren istasyonlarında uyarı anonsları yapılmaya başlanırken, görevlilerin ise kapılar kapanmadan önce daha uzun bir kontrol yaptığı görülüyor.

TCDD’nin yaptığı bu uygulama ise “önlem için bir ölüm mü gerekliydi “sorunu akıllara getiriyor.

Ilıcalı’nın ailesinden eylem
Raylara düşerek hayatını kaybeden Ebru Gültekin Ilıcalı’nın ailesi ve arkadaşları kazanın meydana geldiği istasyonda basın açıklaması yaptı.

Kazada hayatını kaybeden Ebru Gültekin Ilıcalı’nın ablaları Binnaz Akgül,Canan Fergan ve yakınları saat 11.00’de Feneryolu Tren İstasyonu’nda toplandı. Ilıcalı’nın yakınları basın açıklamasından önce tren istasyonunun duvarına Ebru Gültekin Ilıcalı ve oğlu Ege’nin birlikte çekilmiş resimlerini yapıştırdılar. Daha sonra kazanın meydana geldiği yerde grup adına basın açıklamasını Ilıcalı’nın akademisyen arkadaşı Aslı Tokanay yaptı.

Yeni kazaların engellemek için eylem yaptıklarını belirten Tokanay "Toplu taşımadan yararlanmak temel bir insan hakkıdır. Toplu taşımayı herkes için uluşılabilir kılmanın ve toplu taşıma araçlarını kullanan insanların can güvenliğini sağlayacak önlemler almak TCDD yönetiminin sorumluluğundadır."dedi.

Bu arada konuya ilişkin sendika.org’da yer alan bir haberde Ebru Gültekin Ilıcalı’nın, İşçi Filmleri Festivali’nin çevirmeni olduğu belirtildi.

(soL - Haber Merkezi)