Beyoğlu'ndaki masa-sandalye yasağı protesto edildi

Beyoğlu’nda uzun süredir devam eden masa-sandalye yasağına karşı Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği tarafından “Beyoğlu Susarsa Türkiye Susar” adlı bir sokak etkinliği düzenlendi.

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği, bir yılı aşan masa-sandalye yasağına karşı Gazeteci Erol Dernek Sokak’ta masa ve sandalyeli etkinlik düzenledi.

4 Temmuz’da Asmalı’da, 18 Temmuz’da Bekar Sokak’ta yapılan “Beyoğlu Buluşmaları”nın üçüncüsü dün Gazeteci Erol Dernek Sokak’ta yapıldı. “Beyoğlu Buluşmaları”na ilişkin dernek tarafından yapılan açıklamada, Galata’nın halka kapatıldığı, Emek Sineması’nın kentsel dönüşüme kurban edildiği, Beyoğlu'ndaki asırlık tarihi binaların peşkeş çekildiği ve Demirören AVM gibi ucubeler yapıldığına dikkat çekildi.

1 Mayıs alanı olan Taksim Meydanı'na dahi göz dikilen bir süreç yaşandığına değinilen açıklamada, Beyoğlu’nda süren yasakların kentsel dönüşüm sürecinin bir parçası olduğu vurgulandı.

Yasaklara karşı Beyoğlu’nun susmayacağının belirtildiği açıklamada, yasakçı uygulamalar devam ettiği sürece Beyoğlu Buluşmaları’nın süreciği duyuruldu.

(soL - İstanbul)