Beyoğlu’nda içkiye para cezası

Galata Kulesi’nin altında içki içenlere polis ve zabıta tacizini protesto etmek için Galata Kulesi önünde toplanan 100 kişilik gruba polis müdahale etmiş ve 21 kişiyi gözaltına almıştı. Polis tarafından gözaltına alınan 21 kişiye Kabahatler Kanunu'nu uyarınca para cezası kesildi.

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Beyoğlu ve Galata’da yaşananları protesto etmek için bir araya gelen ve Kulenin altında toplanıp içki içen 100 kişilik gruba polis müdahale etmişti. Müdahalenin başlangıç nedeninin ise yoldan geçen bir kadına polis tarafından şiddet uygulanması ve grubun buna tepki göstermesi olduğu söyleniyor. Bunun üzerine polis ve grup arasında başlayan gerilim sonucunda 21 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltı sonrası Karaköy Polis Merkezi Amirliği'ne götürülen 21 kişiye de Kabahatler Kanunu neden gösterilerek para cezası kesildi. Böylece Beyoğlu’nda Ramazan ayıyla birlikte başlayan masa, sandalye gerginliğine sokak müziği engellemesinden sonra şimdi de Kuledibi'nde içki yasağı eklenmiş oldu.

Olaylar nasıl gerçekleşti?
Gözaltılar sonrası müdahaleye maruz kalanlar, olayın polisin bir kadına fiziki şiddet uygulamasıyla başladığında birleşiyor. İçki içtikleri için kendilerine de hem sözlü hem de fiziki bir saldırı olduğunu belirten grup üyeleri olayın sonunda yapılan müdahaleyle gözaltıların gerçekleştiğini söylüyor. Konuyla ilgili televizyon kanallarında da konuşan şiddete maruz kalan kadının eşi, olayla alakası olmamasına rağmen eşine polisler tarafından saldırıldığını söylemişti.

(soL – İstanbul)