Beykoz’da yönetime sosyalistler aday

Beykoz “Halk Birliği” İlçe Belediye Başkan adayı Yavuz Kaya seçimler öncesinde sosyalizm için çalışacaklarını vurgularken, seçimlere diğer partilerle aynı mali koşullarda girmediklerini, buna rağmen Beykoz halkının güvenini kazanabildiklerini ifade etti.

soL (İstanbul) Beykoz'daki Halk Birliği Bağımsız sol adayı Yavuz Kaya, emekçilerin çıkarları için yönetime talip olduklarını ifade ederek "ezber bozma" zamanının geldiğini ifade etti. Beykoz Paşabahçe Mutlu Düğün Salonu'ndaki Halk Birliği etkinliğinde gazetemize konuşan Kaya, Beykoz'da halkın sorunlarına çözüm bulmak, eşit hizmet vermek ve halkın çıkarlarını savunmak için yönetime talip olduklarını belirtti.

Kaya "eşitsizlikten" yakındı
Seçim sürecinde "düzen partilerinin bütçelerine göre bizim bütçemiz kısıtlı" diyen Kaya, AKP, CHP ve MHP'nin milyonlarca lira bütçeyle seçime hazırlandığının altını çizdi. Kaya, "Her yer afiş, broşür ve flamayla dolduruldu. Bunların hepsi seçimin ardından çöpe gidecek" dedi. Sosyalist bir aday olarak halka birer birer görüşerek ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Kaya, "Halk bize böylelikle inanıyor ve destek veriyor. Buradan diğer partilere soruyorum: Aynı koşullarda yarışalım kim kazanacak?" dedi. Seçim bölgelerinde halka para yardımı yapıldığı iddialarına değinen Kaya, "Halktan parayla oylarını satmaları isteniyor" dedi.

Halka dayatılan tercih: "Kırk katır mı, kırk satır mı?"
Beykoz'da gerçekleştirdikleri seçim çalışmalarına değinen Kaya, "Kahvehane ve ev ziyaretleri yapıyoruz. Çok ciddi dinliyorlar ama halk ezber bozmakta zorlanıyor. CHP'ciliği kıramıyorlar. CHP, AKP ya da MHP arasındaki ortak noktayı göremiyorlar. Biz halkın güvenini kazanmak istiyoruz" dedi. Kaya, halkı "kırk katır mı, kırk satır mı?" tercihinden uzaklaştırmak istediklerini vurguladı.

"İşçi sınıfına hizmet edeceğiz"
Kaya halkın kötünün iyisini seçmemelerini söylediklerini belirtti. Kendilerine yöneltilen temel sorunun "Yönetime gelirseniz ne yapacaksınız" sorusu olduğunu ifade eden Kaya, "Biz halkın çıkarları için çalışacağımızı anlatıyoruz. Rant odaklı yönetimi sonlandıracağımızı söylüyoruz. Bunun için gerekirse bedel de öderiz" dedi. Sosyalizme hizmet edeceklerini vurgulayan kaya, Beykoz halkının "2009'da sosyalizmi gördük" demelerini istediklerini, işçi sınıfına hizmet ederek halka asla ihanet etmeyeceklerinin altını çizdi.