Belediye konutlarını su bastı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kuruluşu Kent Konut A. Ş.'nin ilk projesi olan Arslanbey Taçyaprak konutlarında, zemin katlar, şiddetli yağış sonrası su altında kaldı.

soL (Kocaeli) Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li yönetimince "sosyal sorumluluk" projesi kapsamında kurulan, ancak kısa sürede müteahhitliğe soyunan Kent Konut A. Ş'nin yaptırdığı Arslanbey Taçyaprak Evleri'nin bodrum katları, dün ve önceki gün etkili olan sağanak yağışta sularla doldu.

İki yılda üç kez kanalizasyona gömüldüler
Toplam 544 konuttan oluşan Arslanbey Taçyaprak Evleri'nde, çevre düzenlemesi, kanalizasyon sistemi ile ilgili şikayetler uzun süredir devam ediyordu. İki gün yağan şiddetli yağmur, bu şikayetlerin haklı olduğunu ortaya çıkardı. Altyapı sorunlarını defalarca dile getirdiklerini ifade eden B-3 Blok 7 nolu dairenin sahibi Fatma Topdemir, "ama, ilgilenen olmadı. Şiddetli yağmurla birlikte kanalizasyon suları geri tepiyor. İki yıl içinde üçüncü kez aynı sorunu yaşadık. Evim perişan oldu" dedi.

Belediye, satmaya devam ediyor
Taçyaprak Konutları'ndaki sorunun muhatabı olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin genel sekreteri Münir Karaloğlu, İzmit Kent Projesi 3. etabı kapsamında yapılacak 630 konutun satışa çıkartılacağını söyleyerek, belediyenin yap-satçı müteahhitlerle bir kez daha karşı karşıya geleceğini ifade etti. Projenin 1 ve 2. etap konutları, dar gelirli ailelerin bütçesine uygun olmadığı için beklenen ilgiyi görmemişti.