Batıkent’te gericiliğe karşı eylem

2 Temmuz Sivas katliamının 16. Yılı yaklaşırken, Ankara Batıkent’te bir araya gelen çeşitli partiler ve kitle örgütleri gericiliğe karşı mücadele edeceklerini vurguladılar.

soL (ANKARA) Sivas katliamının yıldönümü yaklaşırken Ankara'nın çeşitli semtlerinde gericilik ve AKP karşıtı ortak eylemler örgütleniyor. Bunlardan ilkinin dün gerçekleştiği Batıkent'te, mahallede örgütlenmeye çalışan Fethullahçılara geçit verilmeyeceği ilan edildi.

Batıkent metro istasyonunda bir araya gelen Eğitim-Sen 2 No'lu Şube, DTP, EMEP, ÖDP, TKP, Halkevleri burada bir basın açıklaması yaptılar. Sivas katliamını gerçekleştirenlerin, bugün AKP bünyesinde siyasi varlıklarını sürdürdüklerinin vurgulandığı bir konuşmadan sonra basın açıklamasını Eğitim-Sen temsilcisi okudu.

Açıklamada, Sivas olaylarından dönemin sosyal demokrat ve merkez sağ koalisyonunun sorumlu olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada ayrıca kontrgerilla ile gericiliğin ayrıştırılamayacağı ifade edilirken, AKP'den bugün özgürlük ve demokrasi beklemenin söz konusu olamayacağı vurgulandı. Açıklamada gericilikle mücadelenin gecitirilemeyecek bir görev olduğu kaydedildi.

Açıklamadan sonra Yurtsever Cephe adına söz alan Tuncay Çelen, komünizmle mücadele derneklerinden AKP'ye kadar gericilikle mücadelenin emperyalizmle olan ilişkisini hatırlattı. Batıkent'teki Fethullahçı yurtlardaki örgütlenmeye değinen Çelen, gericiliğe karşı mahallelerde kurulan tarikat yurtlarının dağıtılması için mücadele etmek gerektiğini ifade etti.