Bakanlar Van’ı keşfe çıktı

Fethullahcı işadamları için Van’a giden bakanlar, Türkiye’nin birliğinin önemine değinirken, Van’da para nereden kazanılırın yollarına baktılar.

soL(HABER MERKEZİ) Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Devlet Bakanı Nimet Çubukcu haftasonu Van'a bir dizi ziyarette bulundular. Bakanların "Van çıkartması" şeklinde gerçekleştirdikleri ziyaretler ve yaptıkları açıklamalar ise çokca konuşulacak.

Fethullahcı işadamları için Van'a gittiler
Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (Tuskon)'a Bağlı Van'daki Vasiad ile Eskişehir'deki Egsiad tarafından Van Valiliği işbirliğiyle yapılan 'İş'te Gönül Köprüsü' programına katılan Bakanlar, Fethullah Gülen cemaatine bağlı işadamları ile doğu ve batı arasındaki işbirliğini konuştular. Maliye Bakanı Unakıtan bu toplantılarda işadamlarına ekonomi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin batısı ve doğusundaki işadamları arasında işbirliğini artırma amacı ile İş'te Gönül Köprüsü adlı bir program Tuskon'un gündeminde yer alıyor. Böylelikle Tuskon özellikle Doğu illerinde yatırımları teşvik eden bir açılım gerçekleştirmiş oluyor.

Bunun yanı sıra Gönül Köprüsü projesine katılan öğrencilerle görüşen Bakanlar, Türkiye'nin birliğinin önemine dair mesajlar verdiler.

Fakir fukaradan para almasak da olur
Van'daki Akçay, Çırak ve Çakmak köylüleri için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğünce Van-Erciş kara yolunda kurulan 78 tarımsal iskan konutunun anahtar teslim törenine katılan bakanlar burada da ilginç değerlendirmelerde bulundular.

30 yıldan sonra evlerine kavuşabilen köylülere Bakanlar, bizim sayemizde eve kavuştunuz mesajı vermeyi ihmal etmedi. Oysa ki, 30 yıl aradan sonra evlerine taşınan yoksul köylüler konutlara borçlandırılarak sahip olabildiler. Köylüler, 5 yıl sonra kira öder gibi borçlarını 20 yılda geri ödeyecekler.

Burada köylülere konuşan Maliye Bakanı Unakıtan, "Devlet gelsin fidan diksin' diye beklemeyin. Sizden KDV'nin fazla alındığını duydum. Ankara'ya gittiğimde indirme imkanı varsa KDV'yi indireceğim. Gelirken torbaya baktım para vardı. Yani sizden para almaya çok da ihtiyacımız yok. Yeter ki ülkemizin birliği, bütünlüğü bozulmasın'' şeklinde konuştu.

Çubukcu gölün yeri değiştirecek
Satışta sınır tanımayan ve devlete ait her şeyi satmak için kolları sıvayan Unakıtan kadar iddialı bir açıklama da, Van'da, Devlet Bakanı Nimet Çubukcu'dan geldi.

Çubukcu'nun, Van gölünün yerinin daha iyi olması durumunda manzarasının değerlendirilebileceği şeklindeki ifadeleri Van'daki yerel basın tarafından Van gölünün yerini değiştirecek yorumlarına yol açtı.