Aziz Kocaoğlu geldi, üniversiteliler derse alınmadı

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde gerçekleştirilen “Aziz Kocaoğlu Öğrencilerle Buluşuyor” başlıklı panele okul dışında gelen CHP'liler kartlarıyla alınırken, öğrenciler panele sokulmadı.

soL (İzmir) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun üniversitede gerçekleştireceği konferans öncesinde, fakülte dekanı Ceyhan Aldemir'in talimatı ile, güvenlik gerekçe gösterilerek üniversite öğrencileri ve akademisyenler konferans salonunun ve dersliklerin de içinde bulunduğu İşletme Fakültesi binasına alınmadı.

Salona "seçme öğrenciler" alındı
Güvenlik önlemleri sabah erken saatlerde Tınaztepe Yerleşkesine giren tüm otobüslerin içerisinde kimlik kontrolü yapılmasıyla başlandı. Konferansın başlamasına yaklaşık bir saat kala ise günlerdir tüm üniversitede duyurusu yapılan konferansa yalnızca işletme fakültesi öğrencilerinin alınacağı açıklandı.

Konferans başlamadan kısa bir süre önce salonda bulunan iki öğrencinin birbiriyle konuşmasından "şüphelenen" güvenlik birimi fakülte öğrencilerini zorla dışarı çıkardı. Konferansın başlamasıyla birlikte ise Dekan Ceyhan Aldemir'in talimatıyla İşletme Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri binaya alınmadı. Devamsızlık sıkıntısı olan öğrencilerin ve sınavı olan akademisyenlerin tepkisi üzerine fakülte dekanı keyfi bir biçimde dersleri iptal ettiğini duyurdu.

Öğrencilerden protesto
Salona alınmayan öğrenciler hazırlamış oldukları "Aziz Kocaoğlu'na Sorular" başlıklı bildiriyi dağıttılar. Birkaç gün önce gerçekleştirilen ulaşım zammı ve geçtiğimiz ay taşeronlaşma sonucu Karşıyaka Belediyesi'nin 300 işçinin işine son vermesine değinilen bildiride, CHP'li belediyelerin piyasacı uygulamalarına dikkat çekildi.

TKP'li Öğrenciler, İzmir Gençlik Muhalefeti ve dersliklere alınmayan öğrenciler, konferansın bitimine kadar Dekan Aldemir ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nu protesto ettiler.

Öğrenciler tarafından kendisine, "300 kişiyi işten atanlara siyasi uşaklık ettiği" belirtilen Aldemir, soğukkanlı bir tavırla "evet öyle yapıyorum ve öğrencileri içeri almıyorum" açıklamasında bulundu.

Ayrıca üniversite öğrencileri konferansa siyaset karıştırılacakları gerekçesiyle salona alınmazken üniversite dışından gelen kişilerin CHP kartlarını göstererek binaya girebilmeleri dikkat çekti. Panele sponsorluk yapan Redbull firması yetkilileri de rahatça salona girebildiler.

Konferans boyunca öğrenciler "İşçi düşmanı belediye dışarı" , "Ulaşım zamları geri alınsın" , "CHP uşağı işletme dekanı" sloganları atarak ve alkışlı protesto gerçekleştirdi. Öğrencilerle buluşmak için üniversiteye gelen Başkan Aziz Kocaoğlu ise köşe bucak öğrencilerden kaçarken İşletme fakültesi gün boyu piyasacıların buluşmasına ev sahipliği yaptı.