Ayvalık Devlet Hastanesini AKP ilçe başkanı mı yönetiyor?

Ayvalık Devlet Hastanesi Cerrahi Servisi’nin hemşire odasına, AKP ilçe başkanı tarafından iki kanepe ve bir dolap alınması ve hastane yönetimi tarafından bu eşyaların odadan çıkartılmasına yasak getirilmesi üzerine, üç hemşire protesto olarak odayı kullanmama eylemine başladı.

Ayvalık Devlet Hastanesi’ne, AKP Ayvalık İlçe Örgütü tarafından eşya alınması sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

Eski kanepeyi Hastane değil, AKP yeniliyor
AKP Ayvalık ilçe başkanın, Ayvalık Devlet Hastanesi hemşire odasının eskiyen eşyalarını yenilemesi üzerine odayı kullanan üç hemşire durumu protesto etmek için, eski kanepe ve dolabı geri getirerek, yeni eşyaları dışarı çıkardı. Bunun üzerine hastane yönetimi eşyaların odaya geri konulmasına karar verirken, bu duruma karşı odayı kullanan üç sağlık emekçisi protesto olarak odayı kullanmama kararı aldı.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), bir devlet hastanesine, iktidar partisinin eşya almasına tepki olarak, Ayvalık Devlet Hastanesi önünde tepki gösterdi.

SES Genel Başkanı Çetin Erdolu'nun da bir konuşma yaptığı basın açıklamasına KESK'e bağlı sendikalarla birlikte CHP, TKP, ÖDP, HDK bileşenleri, İHD ve Pir Sultan Abdal Derneği de destek verdi.

“AKP İlçe Başkanı hastaneyi yönetmeye kalkıyor”
Sağlık emekçilerine yönelik şiddettin sadece hasta ve hasta yakınlarından değil bizzat ikti¬darın temsilcileri olan başhekimler, müdürler, müdür yardımcıları tarafından da uygulandığını kaydeden Erdolu, "Şu anda biz Ayvalık Devlet Hastanesi’nde böyle bir şiddeti yaşıyoruz böyle bir şiddet nedeni ile buradayız” dedi.

“Pervazsız bir AKP İlçe Başkanı hastaneyi yönetmeye kalkmaktadır” diyen Erdolu, “Bu onun hatası değildir, bu o yö¬netim hakkını ona veren hekimlik onurunu zedeleyerek ona bu yetkiyi veren başhekimdedir. Burada bu başhekimi yetkilerini AKP İlçe başkanına devrettiği için şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

SES olarak Türkiye'nin her yerinde sağlığın hak olması, eşit, ücretsiz ve nitelikli olarak sunulması için mücadele ettiklerini belirten Erdolu, Başhekime seslenerek hastanenin sahibinin AKP ilçe başkanı olmadığını hatırlattı.

“Sağlık emekçilerinin AKP’nin sadakasına ihtiyacı yok”
SES Balıkesir Şube Başkanı Erdinç Karapınar ise yaptığı açıklamada, sağlık emekçilerinin AKP’nin vereceği sadakalara ihtiyacı olmadığını söyledi.
“Hastanede bir ihtiyaç varsa bunu karşılamak Sağlık Bakanlığı’nın görevleri arasındadır” diyen Karapınar, sendika olarak siyasal iktidarın sadaka kültürüne karşı mücadele etmeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

(soL – Ayvalık)