Avanos’taki afişler tepki çekiyor

Anadolu Gençlik Derneği, Nevşehir’in Avanos ilçesine astığı rahatsız edici afişlerle Avanosluların tepkisini çekiyor.

Anadolu Gençlik Derneği’nin Nevşehir’e bağlı Avanos ilçesinde astığı afişler görenlerin tepkisini çekiyor. Afişlerde Ramazan ayında yapılan kültür sanat etkinliklerinin, modayı takip eden tesettürlü kadınların ve Müslüman olmayanların hedef alındığı görülüyor.

Avanos’ta yaşayan çok sayıda kişinin, Avanos Belediyesi’ne ait panolarda Ramazan ayı başından bu yana yer alan bu afişlerden dolayı rahatsız oldukları ve afişlere izin vermesi nedeniyle Belediye’ye tepkili oldukları öğrenildi.

Avanos Gazetesi’nin, Avanos Anadolu Gençlik temsilcisi Abdurrahim Doğru’yla asılan afişlere ilişkin yaptığı röportajda, Doğru’nun kendi çizdikleri sınırların dışarısına çıkan tesettürlü kadınlara “ucube” demekten geri durmadığı görülüyor:

“Dindar kesim olarak tanımlanan kişilerde özellikle de bayan kesiminde tesettür İslam’ın emri diye değil moda olarak giyinilmektedir ve acayip tarzlar geliştirilmiş, zaten böyle acayip giyinenler normal kesimden daha çok dikkat çekmektedirler. Hani bir heykel vardı ucube diye yıkıldı hatırlarsanız tabir ağır kaçmaz ise tesettürün içini boşaltanlara da ‘ucube’ diyebiliriz. Edepten, adaptan ve hayâdan tamamen arındırılmış bir tesettür İslam’da yoktur. Biz şuan hedefimize uyarmak maksadı ile bu kesimi koyduk. Amacımız bu yanlıştan dönmeleri İslam’ın emri olan tesettürün içini boşaltmamaları.

Bir tesettürlü hanımın çarşıda üzerinde bir ton boya ile gezmesi ve erkeklerin arasına envai çeşit koku ile çıkması ‘ben Müslümanım’ diyen herkesi derinden sarsması lazım ve “nereye bu gidiş” diyebilmeleri lazım.”

İşte çok sayıda Avanosluyu rahatsız eden afişler:

(soL - Haber Merkezi)