Atakum İl Milli Eğitim Müdürlüğü: 'Okulu boşaltın, cami yapılacak'

Samsun Atakum İl Milli Eğitim Müdürlüğü 300 öğrencinin eğitim gördüğü Anadolu Tarım Meslek ve Tarım Meslek Lisesi’ne taşının talimatı gönderdi.

(soL - Haber Merkezi) Samsun İl Müftülüğü’nün talebi üzerine yapılması planlanan protokol camiyle ilgili tartışmalar sürerken, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde caminin, 300 öğrencinin eğitim gördüğü Anadolu Tarım Meslek ve Tarım Meslek Lisesi’nin bulunduğu alana yapılmasına karar verildi.

Bunun üzerine aileler ve Atakum Kent Konseyi Bölge İdare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma davası açtı. Ancak yargı süreci devam ederken İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Anadolu Tarım Meslek ve Tarım Meslek Lisesi’ne, “Cami yapılacak, okulu boşaltın, Tekkeköy ilçesindeki Gelemen YİBO’ya taşının” talimatı gönderildi.

Atakum Kent Konseyi Başkanı Murat Erkan şunları söyledi: “Hukuki bir süreç işlediği halde il milli eğitim müdürlüğü kanalıyla, Tarım Meslek Lisesi Müdürlüğü’ne, ‘Gelemen YİBO’ya taşının’ yazısı gönderdi. Asla bir eğitim kurumunun buradan oraya taşınmaması lazım. Bu alan, zamanında Tarım Bakanlığı tarafından eğitim amaçlı kullanılması şartıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi. Milli Eğitim’in de bu alanı, Diyanet’e ya da başka bir kuruma devretmesi mümkün değil.”

YİBO, bu okulun üçte biri kadar
Okulun Gelemen YİBO’ya taşınması halinde öğrencilerin mağdur olacaklarını da vurgulayan Erkan şöyle konuştu: “Gelemen YİBO’nun mevcut fiziki koşulları, Atakum’daki Tarım Meslek Lisesi’nin fiziki koşullarının ancak üçte biri kadar. Yurdun kapasitesi de yeterli değil. Ayrıca teknik bir lisenin pratik uygulama laboratuvarları da yok. 10 sınıf yerine 6 sınıf var. Kapasitesi çok düşük. Bu uygulamayla adeta bir sürahi dolu suyu, bardağa doldurmaya çalışıyorlar.”

Müftü Bey rahat uyuyabilecek mi?
Anadolu Tarım Meslek ve Tarım Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Nihal Gürpınar da “Bu konu artık Atakum’un namus meselesi oldu. Bölge idare mahkemesine açtığımız davanın sonucu belli olmadan yangından mal kaçırır gibi 5 gün içinde okulu boşaltmamız isteniyor. İl Müftüsü Hayrettin Öztürk, öğrencilerin mağdur olacağını bile bile nasıl vicdanı rahat uyuyabilecek? Biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.