Aşkale’de köpek katliamı

AKP’nin hayvan düşmanı yasası ile gündeme gelen sokak hayvanları Erzurum Aşkale’de tam bir katliama uğruyor. Aşkale’de 10 gün içinde tam 18 köpek öldürüldü.

Erzurum Aşkale’de av tüfeği ile öldürülen 8 köpeğin, 2 Kasım günü Aşkale Çimento Fabrikası’nın karşısındaki çöp depolama sahasında bulunmasından 10 gün sonra, dün de benzer bir manzara ile karşılaşıldı. Cadde ve sokaklarda av tüfeği ile öldürülmüş 10 civarında köpek, belediye temizlik işçileri tarafından toplandı.

DHA’dan Arif Arifoğulları’nın haberine göre, Aşkale’de hayvanlara yapılan katliamı izlemeye aldıklarını belirten Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan şunları söyledi:

"2004 yılında çıkarılan 5199 yasa gereği sokak köpeklerinin belediyeler tarafından kısırlaştırılıp bakılması gerekir. Ama tüm bu çağrımıza rağmen Aşkale’de birileri köpekleri katlediyor. Başta Kaymakam olmak üzere Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürünü göreve davet ediyoruz. Bu cinayetleri işleyenler mutlaka bulunmalı. Biz de bu konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma açmasını isteyeceğiz. Son bir ay içinde iki katliam yapılıyor ve hiçbir yetkilinin sesi çıkmıyor."