Artvin'de siyanüre karşı direniş sürüyor

Artvin'de siyanür havuzu kurulmak istenmesi üzerine direnişe geçen Eti Bakır İşletmeleri işçileri bugün kitlesel bir eylem gerçekleştirdi. Şirket yetkilileriyle de görüşen işçiler, "Siyanür havuzu kurulmayacak" talebini yeniden dile getirdi.

(soL - Haber Merkezi) Murgul Eti Bakır İşletmeleri'nde Cengiz A.Ş'nin altın madeni için siyanür havuzu kurmak istemesi üzerine iş bırakan işçilerin eylemi sürüyor. 800 işçinin istihdam edildiği işletmede, siyanür kullanılmak istenmesi üzerine işçilerin fabrikaya gitmemesiyle başlayan eylemler neticesinde Eti Bakır Murgul Hidroelektrik Enerji Santrali'nin de çalışmaları durdu.

Bugün yeniden bir araya gelen işçiler, gerçekleştirdikleri eylemde taleplerindeki kararlılığı bir kez daha dile getirdi. Şirket yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştiren işçiler, "Siyanür havuzu kurulmayacak" ve "İşçiler kovulacaksa şirket fabrikayı kapatıp gidecek" vurgusunu yineledi.

4 bin imza toplandı
Maden köyü olarak bilinen Murgul'a bağlı Damar köyünde 60 yıldan fazla bir süredir maden çıkarılırken, bundan 5 yıl önce özelleştirilerek Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Eti Bakır İşletmeleri tarafından satın alındı. Kanseri artıran siyanüre karşı bir imza kampanyası da düzenleyen bölge halkı, yaklaşık 4 bin imza toplarken havuzlarının ÇED Raporu olmadığını da dile getirdi.