Armutlu'da polis saldırısı ve direniş sürüyor

Antakya'nın Armutlu mahallesinde her gece direniş var. Bu gece de toplanmaya başlayan halka polis sert saldırıda bulundu. Halk saldırıya direniyor.

Güncelleme: 01:30
Polis müdahalesinin oldukça sert olduğu ve sayısı net olmamakla birlikte yaralılar olduğu bildiriliyor. Armutlu BP benzin istasyonu yakınında bir kişinin ağır yaralı olarak hastaneye götürülmeye çalışıldığı bilgisi geldi.


Hatay'ın merkez ilçesindeki Armutlu mahallesinde, Gezi direnişi sırasında polis saldırılarıyla yaşamını yitirenleri anmak ve Valiliği istifaya çağırmak için biraraya gelen halka polis saldırdı.

Gündüz Caddesi girişinde polis barikatıyla karşılan eylemcilerin yürüyüşüne polis tarafından yine izin verilmedi. Polisin gaz ve tazyikli suyla saldırdığı Armutlu halkı, her gece olduğu gibi kurduğu barikatlarla polis saldırılarına direnmeye devam ediyor.

Polis saldırısından yaralananlar için mahallede revirler kurulmuş durumda. Mahalleli tarafından yokuşlara dökülen yağlar sayesinde TOMA'ların ilerlemekte zorlandığı belirtiliyor.

Armutlu son haftalarda neredeyse her gece polis saldırısına direniyor. Saldırılar sonucunda polis geçen hafta günlerce mahalleye girememişti. Polis saldırısıyla yaşamını yitirenler arasında olan Abdullah Cömert de bu mahallede saldırıya uğramıştı.