Arızlı köylülerinden baskılara protesto

İzmit’in Arızlı köyündeki kalıcı konutlara yerleşen depremzedeler, valilik emriyle evlerinden baskı ve tehditle çıkarılmak istenmelerine tepki gösteriyor.

soL (Kocaeli) Marmara depreminin ardından Irak hükümeti tarafından yaptırılan 237 konuta yerleşen depremzedeler, 226 TL'lik kirayı ödeyemeyince, evlerinden çıkmaları için baskı ve şiddete maruz kaldıklarını dile getirdi.

Devlete değil halka
Duruma tepki gösteren depremzedelerden Çisem Uğur, 10 milyon doların, dönemin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin tarafından hibe edildiğini belirterek, "Hibe devlete değil halka yapılmıştır. Ancak şimdi bizlerin hakkı olan bu konutlardan baskı ve tehditle çıkmamız isteniyor. Depremde birinci dereceden yakınlarını yitiren, işsiz güçsüz olan konut sakinleri şu anda son derece zor durumda" dedi.

TOKİ'yi istemiyoruz
Kendilerine, bu konutları boşaltmaları halinde TOKİ'nin yaptığı konutlar için teklif geldiğini de belirten Uğur, "Eğer kabul edersek, çekilişsiz kurasız TOKİ Konutlarında oturabileceğimizi söylüyor. Ancak bizim ne TOKİ konutlarına ödeyecek paramız ne de gidecek bir yerimiz var. Amaçları bizleri bu konutlardan çıkararak, konutları kamu lojmanına çevirmek" diye konuştu.

Vilayet şaşırma
Konut sakinleri konuşmların ardından kısa bir eylem de gerçekleştirdi. Islık ve alkışlar eşliğinde seslerini duyurmaya çalışan hak sahipleri, şiirler okuyup şarkılar söyledi ve halay çekti. Bu arada, "Hükümet uyuma depremzedeye sahip çık", "Vilayet şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları atıldı.