Antakya'da 'Suriye'ye Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu' kuruldu

Antakya'da kurulan "Suriye'ye Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu", Hatay topraklarının emperyalist işgalciler ve onların uşakları tarafından kullanılmasına karşı ortak mücadele ve eylem kararı aldığını açıklandı.

Antakya'da "Suriye'ye Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu" kuruldu. Platform yaptığı açıklamada birçok sendika, dernek, oda ve siyasi partinin Hatay topraklarının emperyalist işgalciler ve onların uşakları tarafından kullanılmasına karşı bir ortak mücadele ve eylem kararı aldığını açıklandı.

İlk olarak da "Eli Kanlı Katilleri Topraklarımızda İstemiyoruz!" başlığıyla onbinlerce hazırlanan bildirinin dağıtımına başlayan platform üyeleri, ikinci eylem olarak da Hatay Valiliği'ne hitaben Hatay topraklarında kurulan askeri kampların dağıtılmasını ve El Kaide militanlarının sınır dışı edilmesini talep eden imza kampanyası başlattılar.

Hatay halkı tarafından destek gören eylemler zincirinin 1 Eylül'de kitlesel bir gösteriyle yükseltilmesini amaçlayan platform üyeleri, Hatay'ın diğer ilçelerinde de savaş karşıtlarını ortak hareket etmeye çağırdılar. Platform bu amaçla ABD'nin başını çektiği savaş baronlarına karşı olan, bölgede iç savaş çıkartmak isteyenlere karşı kardeşlik ve barışı savunan tüm örgütlerle ve halk önderleriyle görüşmelerin başlatıldığı açıklandı.

(soL - Antakya)

1 Eylül'de AKP'nin savaş politikalarını protesto etmek için yapılacak eyleme çağrı bilrisisi