Ankara'da Ethem Sarısülük Parkı açıldı

Ankara Batıkent'te polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün adının verildiği park vatandaşların katılımıyla açıldı. Açılışın ardından Ethem için yapılacak anma için topluca Vedat Dalokay Parkı'na geçildi.

Tolga Sağ sahneye çıktı.


Ethem Sarısülük'ün abisi Mustafa Sarısülük yaptığı konuşmada İstanbul'da gezi eylemlerinde biber gazı kapsülüyle vurulan Berkin'e de, Ethem'e sahip çıkan bu halkın sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Batıkent, Kadıköy'deki büyük buluşmayı da mücadele ortaklığı duygularıyla selamladı.


Ankara’nın Yenimahalle İlçesi’nde polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün adının verildiği park vatandaşların katılımıyla açıldı.

Çok sayıda vatandaş Ethem Sarısülük Parkı’nın açılışı için saat 17:00'de Batıkent metro önündeki alanda buluşuldu. Buradan Ethem’in adının verildiği parka doğru bir yürüyüş yapıldı. Saat 17:30'da parkın açılışı yapıldı. Ethem'in anısı için annesi parka fidan dikti.

Açılışın ardından Vedat Dalokay Parkı’nda yapılacak olan anma programı için parka yürüyüş yapıldı. Saat 19:00'da başlayan anma programında ilk sözü Ethem'in ailesi aldı. Sonrasında ise Batıkent Dayanışma Platformu’nun ortak metni okundu.

Platformun ortak metninden sonra kadınlardan, işçilerden, gençlerden ve esnaflardan temsilciler söz aldı. Batıkent’te yapılan forumlarda alınan kararlardan bir tanesi olan mahalle komitelerinin kurulması için kayıt masaları açıldı ve kayıt alınmaya başlandı. Vatandaşlar komitelere yoğun ilgi gösterdi. Anma etkinliği konserlerle devam ediyor. Şu anda yaklaşık 5000 kişinin yer aldığı etkinliğe katılım sürekli artıyor.

(soL - Ankara)