Ankara Üniversitesi'nde metro göçüğü yüzünden dersler yapılamıyor

Ankara Üniversitesi Yıldırım Beyazıt Kampüsü'nde temmuz ayında meydana gelen metro göçüğünün hala onarılamaması nedeniyle iki gündür ders
yapılamıyor.

Ankara Üniversitesi Yıldırım Beyazıt Kampüsü’nde Kızılay-Keçiören metro inşaatının oluşturduğu göçük yüzünden iki gündür ders yapılamıyor.

Temmuz ayında kampüs içerisinde üç farklı bölgede gerçekleşen göçüğün ardından Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü binası kullanıma kapatılmıştı. Şimdi ise Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri ders için Ziraat Fakültesi’nin göçükten görece uzak binalarına gönderiliyor.

Dönem başından beri kullanıma açık olan binanın bir anda kullanıma kapatılmasına anlam veremediklerini söyleyen öğrenciler, “Okul yönetimi herhangi bir açıklama yapmadı. Sadece binanın bir süre kullanılmayacağını, bayram tatili nedeniyle onarıma şimdi başlandığını söylüyorlar. Madem bina tehlikeliydi bu zamana kadar neden bir önlem alınmadan dersler işlendi” şeklinde konuştular.

Bakanlık “bir gün yeter” demişti
Temmuz ayında yaşanan göçüğün ardından konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak, Ulaştırma Denizcilik ve haberleşme Bakanlığı’ndan kendilerine gönderilen yazıda öğrencilerin bir gün süreyle okula alınmamasının istendiğini söylemişti.

Ahmet Çolak teşeron firmanın göçük olan yerlere 200 ton beton boşalttığını söylemişti. Bakanlık tarafından metro inşaatının göçüklerden sonra devam edip etmeyeceği konusunda bir açıklama gelmemesi de metronun akıbeti konusunda soru işaretleri yaratıyor.

Ankara'nın metroyla sınavı
Daha önce Ankara’da İnönü Bulvarı’nda yaşanan metro göçüğü sonucu Kadir Sevim isimli vatandaş hayatını kaybetmişti. Haziran ayında yaşanan göçüğün onarım çalışmalarının hala bitirilememiş olması Ankara trafiğini olumsuz etkiliyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise Ankara’da metro inşaatlarında yaşanan göçüklere ilişkin bir açıklama yapmış, duruma tepki gösteren vatandaşlara çıkışmıştı. “Metroları aceleye getiriyorlar, bunun için tehlike var” demenin insafsızlık olacağını ileri süren Yıldırım, “Metrolarda işler yolunda, kimse kafa bulandırmasın” demişti.

(soL-Ankara)