Anadolu Üniversitesi’nde polis ve ÖGB saldırısı: Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı!

Anadolu Üniversitesi yeni dönemi polis ve ÖGB saldırılarıyla açtı. Geçtiğimiz günlerde bir öğrencinin kolunun kırıldığı ve 20 öğrencinin gözaltına alındığı polis müdahalesinin ardından, bugün öğrencilere bir müdahale daha gerçekleştirildi.

Güncelleme: 13:27
Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi'nde polisin müdahalesi sonucunda yaklaşık 40 öğrenci gözaltına alındı.


Güncelleme: 13:21
Anadolu Üniversitesi'nde ilk sert müdahale ÖGB'den geldi. ÖGB öğrenci masalarını dağıtırken, çevik kuvvet ise öğrencileri çember altına aldı. Öğrencilere destek için üniversiteye gelen Eğitim-Sen'liler ÖGB'lerin sert saldırısına uğradı.


Yeni eğitim döneminin başlamasının ardından Anadolu Üniversitesi yönetimi öğrencilere yönelik saldırılara hız verdi.

Geçtiğimiz günlerde hazırlık öğrencilerinin eğitim sistemini protesto amacıyla açtığı çadıra önce özel güvenlik sonra çevik kuvvet müdahalesi sonucunda 20 öğrenci gözaltına alınırken, şimdi de senatonun aldığı karar gereği üniversitede solcu öğrencilere siyasi çalışma yaptırılmayacağı belirtildi.

Bugün üniversitede “Hoş geldiniz” masası açan birçok solcu öğrenciye bizzat Emniyet Müdür Yardımcısı tarafından “çalışma yapmak yasak toplamazsanız müdahale kararı var” denildi.

Kararın üniversite senato kararı olduğu belirtilirken, öğrencilerin çalışmaya devam etmesi üzerine özel güvenlik müdahalesi sonucunda üç ayrı arbede yaşandı.

Şu anda müdahale için çevik kuvvet birimleri üniversiteye girerken, öğrencilerin bekleyişi sürüyor.

(soL – Eskişehir)