Amasyalılar ağaç kesimine müdahale etti

Amasya kent merkezinde 137 ağacın bulunduğu yeşil alanda iş makinalarının girmesi üzerine halk müdahale etti. Olayın duyulmasından sonra toplanan yüzlerce kişiye karşı polis havaya ateş etti.

İstasyon Caddesinde Borsa İlköğretim Okulu'nun karşısındaki park alanı on yıl kadar önce TCDD'ye ait iken Türkiye Petrolleri'ne devredilmişti. Yeşil alanın bu devir sonrası imara açıldığı ve Türkiye Petrolleri tarafından yakın zamanda Öksüzler Petrol isimli özel bir şirkete akaryakıt istasyonu inşa edilmek üzere kiralandığı söyleniyor. MHP döneminde TCDD'den alınan parkı Amasya halkı yıllardır piknik ve dinlenme alanı olarak kullanıyordu.

Geçtiğimiz günlerde etrafı kapatılan bölgede 137 ağaçtan onlarcası bugün iş makinaları tarafından kesildi. Amasya Üniversitesi Fikir Kulüpleri Federasyonu üyeleri de, dün durumu fark ederek Facebook'tan "Parkta bulunan 137 tane ağaç 'akaryakıt istasyonu' yapılması gerekçesiyle kesilecek. Halkın yeşil, dinlenme ve piknik alanı katledilecek. Parklar halkındır! Nasıl İstanbul'dakiler gezi parkındaki ağaçların kesilmesine izin vermediyse bizde Amasya'da izin vermeyeceğiz!" çağrısını paylaştı.

Dün ağaç kesiminin başladığını gören vatandaşlar ve demokratik kitle örgütleri alanda toplandılar. İş makinalarına müdahale eden yüzlerce kişiye karşı polis havaya ateş açtı. Amasyalı halkı şimdilik ağaçların kesimini durdurdu. Nöbet devam ediyor.