'Amaç, Esad'a karşı mücadeleye PYD'yi katmak'

Komünist Gençlik, Kocaeli Üniversitesi'nde "Ortadoğu'da Neler Oluyor? Ortadoğu'yu Emperyalizmi Yenerek Kurtarmak" başlıklı panel düzenledi. Panele konuşmacı olarak katılan soL yazarı Ali Beysülen, emperyalizmin planlarına karşı mücadele verilmesi gerektiğini vurguladı.

Komünist Gençlik Kocaeli, Kocaeli Üniversitesi'nde "Ortadoğu'da Neler Oluyor? Ortadoğu'yu Emperyalizmi Yenerek Kurtarmak" başlıklı panel düzenledi. Panelin konuşmacısı soL yazarı Ali Beysülen Ortadoğu ve Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

soL yazarı Ali Beysülen, Suriye'de emperyalizmin planları ile IŞİD gibi örneklerin palazlanmasi arasındaki paraleliğe vurgu yaptığı konuşmasında, Kobane'nin doğal kaynaklarından uzak olmasına rağmen IŞİD'in Kobanê'ye saldırısının arkasında yatan gerçeğin Suriye'de Esad'a karşı mücadeleye PYD'yi katmak olduğunu belirtti.

Ortadoğu'da ucuz çözümün olmadığını söyleyen Ali Beysülen emperyalizmin planlarına karşı bütünsellikli bir mücadele verilmesi gerektiğini vurguladı. Panel soru cevap ile yapılan katkılarla sona erdi.