Altın Koza'da Yılmaz Güney anması

21. Altın Koza Film Festivali'nde "Yılmaz Güney Sineması" adlı söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye katılan sanatçılar Yılmaz Güney ile olan anılarını paylaşırken, duygusal anlar yaşandı.

21. Altın Koza Film Festivali'nde Yılmaz Güney Aytaç Arman, Abdurahman Keskiner, Hikmet Taşdemir, Semir Arslanyürek gibi sanatçıların ve Yılmaz Güney'in kardeşi Yaşar Pütün'ün katıldığı etkinlikle anıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen etkinlikte ilk sözü alan Abdruhman Keskiner Yılmaz Güney'le nasıl tanıştığını anlatarak onunla ilgili Cannes Film Festivali'ndeki bir anısından bahsetti. Aytaç Arman ise sinema dünyasında Yılmaz Güney sayesinde bir yerlere gelebildiğini ve Çukurova'nın topraklarının bereketli olduğu için çok sayıda sanatçı yetiştirdiğini söyledi. Aytaç Arman'dan sonra söz alan Hikmet Taşdemir Yılmaz Güney'le "Umutsuzlar" filmi sayesinde tanıştığını söylerken onunla yaşadığı bir hapishane anısını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Sanatçının kardeşi Yaşar Pütün de ağabeyiyle ilgili anlarını anlattı.

'Yılmaz Güney ezilenin yanındadır'
Söyleşide son sözü alan yönetmen Semir Arslanyürek, "Çukurova'nın bereketli toprakları var. Toprağın olduğu yerde emek vardır. Emeğin olduğu yerde de çelişkiler vardır. Yılmaz Güney bu çelişkilerin olduğu yerde her zaman ezilenin yanında yer aldı." dedi.Semir Arslanyürek'ten sonra Abdurahman Keskiner Güney'le ilgili bir anısını daha anlattı ve etkinlik soru - cevap kısmıyla sona erdi.