Akün ve Şinasi sahnelerinin satılışına karşı kampanya başlatıldı

Ankara'da Akün ve Şinasi sahnelerinin kapatılarak satışa çıkarılmak istenmesine karşı kampanya başlatıldı.

Ankara Çankaya ilçesindeki Akün ve Şinasi sahnelerinin kapatılarak içinde bulunduğu bina ile birlikte 5 Şubat’ta yapılacak ihaleyle satışa çıkarılacak olmasına karşı bir kampanya başlatıldı.

Kampanya çerçevesinde bugün Şinasi sahnesi önünde bildiri dağıtımı yapıldı. Tiyatroseverlere ve Çankayalı yurttaşlarına yapılan bilgilendirme ile Şinasi ve Akün sahnelerinin kapatılmasına karşı destek vermeleri istendi. Tiyatroya gelen bir çok insanın bu durumdan haberlerinin olmadığı görülürken,dağıtılan bildirileri okuyarak durumdan haberdar olan tiyatroseverler tepkilerini dile getirdi. Dağıtılan bildiride şu ifadeler yer aldı:

“ŞİNASİ VE AKÜN SAHNELERİ KAPATILAMAZ.
AKP’nin kentimize ve sanata yönelik saldırıları devam ediyor…
Ankara’nın eski tiyatro salonlarından Şinasi Sahnesi ve Akün Sahnesi de AKP’nin saldırılarından nasibini aldı. Heykellerin ucube ilan edildiği, sinemaların, tiyatroların kapatıldığı, sahne alabilen oyunların sansürlendiği, sanatçıların saldırıya uğradığı zamanlarda yaşıyoruz. Devlet Tiyatroları’na bağlı olan ve halen faaliyette olan bu iki sahnenin içinde bulundukları 13 katlı bina Emek İnşaat tarafından satışa çıkarılıyor.
5 Şubat’ta gerçekleşecek ihaleye turizm sektörü davet edildi. Bulvar’a bir otel daha eklenirken Ankara’nın kültür mirasının bir parçası olan bu bu sahneler de yok edilecek. Akıbeti belli olmayan, her oyunla birer “aydınlanma şöleni” sunan bu sahneleri kimselere vermeyelim…”

Ayrıca Facebook’ta “Şinasi ve Akün sahneleri satılamaz” grubu üzerinden destek verilebilir.

(soL-Ankara)