AKP'li Girmeli Belediyesi'nin park vurgunu

Nusaybin İlçesi'ne bağlı Girmeli Belediyesi'nin park projesine 500 milyar kaynak aktarıldı. Girmeli'yi tamamen yeşile büründürecek kadar büyük kaynağa rağmen ortada park yok.

soL (HABER MERKEZİ) Nusaybin'e bağlı AKP'li Girmeli Belediyesi'nin büyük vurgunu ortaya çıktı. Kentin tamamını ağaçlandırabilecek bir kaynak belediyenin park projesi için aktarıldı ancak beldede park yapılmadı.

77742,89 metrekare alan üzerine yapılması planlanan "Girmeli Belediyesi Park Peyzaj Tasarım Projesi" için AKP'li Belediye Başkanı Yusuf Turgay'a aktarılan kaynak 500 miyar TL'ydi. Ortaya çıkarılan belgede yeralan rakamlara göre projenin yapısal uygulama maliyeti 418.761,84 milyar, bitkisel uygulama maliyeti yaklaşık 41.942,00 milyar ve projelendirme hizmeti maliyeti 21.934,83 milyar olarak belirlenmiş. Proje için AKP'li belediye başkanının toplam 482.638,67 milyar aldığı görülüyor.

Girmeli'yi ormana dönüştürecek büyüklükteki kaynağa rağmen ortada herhangi bir park yok. Proje için alınan paranın nasıl ve nerede harcandığı ise belirsiz.