AKP'li Çorum Belediye Başkanı hakkında soruşturma

Bir beton santrali firmasına ortak olduğu, müteahhitlere işlerini bu firmaya yaptırmaları yönünde baskılar yaptığı iddiaları üzerine daha önce hakkında soruşturma açılan AKP'li Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü hakkında bir inceleme daha başlatıldı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Seyfettin Mete'nin haberine göre, bir beton santrali firmasına ortak olduğu ve belediyenin ilgili bütün işlerini bu firmaya yaptırdığı, müteahhitlere de işlerini bu firmaya yaptırmaları için baskı yaptığı iddialarıyla hakkında soruşturma başlatılan Çorum'un AKP'li Belediye Başkanı Muzaffer Külcü hakkında bir inceleme daha başlatıldı.

Bestaş Yol Yapı İnşaat şirketinin ortağı olan Halil İbrahim Çalış, belediyede kazandıkları bir ihale sonrasında önce belediye başkan yardımcısı Alper Zahir ardından da Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün kendisinden rüşvet istediğini, rüşvet vermemesi durumunda, ne Çorum ne de Türkiye'de başka bir ihale alamayacağı yönünde tehdit edildiğini belirtip, olayla ilgili ses kayıtlarıyla birlikte savcılığa başvurdu. Başvuru üzerine harekete geçen savcılık Çalış’ın iddialarıyla ilgili inceleme başlatırken, Belediye Başkanı Külcü'nün önümüzdeki günlerde ifadeye çağrılacağı belirtildi.

İncelemenin soruşturmaya dönüştürülmesi halinde dosyanın Külcü hakkındaki yolsuzluk soruşturmasıyla birleştirilebileceği belirtilirken, Külcü suskunluğunu bozdu. Yazılı bir açıklama yapan Külcü, kendisi hakkında iftira kampanyası başlatıldığı belirtti. Açıklamada, "İddia sahibinin söylediklerine ilişkin bir görüşme aramızda kesinlikle geçmemiştir. H.İ.Ç. taleplerini ısrarla dile getirmiş, daha yüksek bedellerle işleri yapma isteğini ifade etmiştir. Biz ise birinci işinde ihaleyi iptal ederek 2011 yılında yeniden ihaleye çıktık. Bu surette belediyemizin kasasından 200 bin lira paranın fazladan ödenmesine mani olduk. İkinci ihalede ise mevsim şartları elverdiği ölçüde işler yaptırılmış ve kalan kısmı tasfiye edilerek iş sonlandırılmıştır. Belediyenin dolayısıyla kamunun kaynaklarının korunması da takdir olunur ki öncelikli görevimizdir” ifadeleri yer alıyor.

Bir beton santrali firmasına ortak olduğu iddialarına cevap veren Külcü, iddiaları kabul etmiş ve şirkete ortak olduğunu belirtmesine rağmen Serra Beton firması bir açıklamayla iddiaları reddetti. Şirket tarafıdan yapılan açıklamada, "Külcü’nün şirketimizle doğrudan veya dolaylı hiçbir ilgisi yoktur" deniliyor.