AKP’nin ‘sadaka tırları’ Tunceli’de

Türkiye yerel seçimler için geri sayımda son iki aya girerken, iktidar partisi AKP, seçimlere nasıl yaklaştığını gösteren hamleleri de yapmaya başladı. Tunceli’de Valilik tarafından belirlenen 3 bin 300 aileye beyaz eşya dağıtımı yapılıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Tunceli Valiliği ile yedi ilçe kaymakamının düzenlediği "Her eve bir beyaz eşya" projesi kapsamında, belirlenen 3 bin 300 aileye dağıtılacak beyaz eşya, kamyon ve tırlarla kente getirilmeye başlandı. Dağıtıma, Tunceli'nin en küçük ilçesi olan 2 bin 900 nüfuslu Nazimiye ilçesinden başlandı. Bilindiği gibi, Nazimiye ilçesi, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in memleketleri. AKP'nin bu hamleyle rakipleri olarak gördüğü bu iki siyasetçiyi kendi evlerinde vurmak istediği yorumları yapılıyor.

Nazimiye ilçesine gönderilen beş tır dolusu buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın, bilgisayar, şofben, halı ve mobilya, konulacak yer bulunamayınca, Nazimiye Spor Salonu'na depolandı. Beyaz eşyaların dağıtımı konusunda da adaletsiz bir tutum sergilendiği ve yoksullardan çok hali vakti yerinde olanlara öncelik tanındığı bildirildi.

"Yoksullukla mücadele" adı altında kömür, yiyecek gibi maddelerin dağıtımı, AKP'nin süreklileştirdiği çalışmalar arasında. Konu yerel seçimler olunca AKP'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde işi daha ileriye götüreceği tahmin ediliyor. Para dağıtımının ve boşaltılan köyler için tazminat paralarının ödenmesinin içinden geçtiğimiz günlere denk gelmesi, arsa tapusunu getirene çimento, tuğla ve bunun gibi maddelerin yardım olarak verilmesi örneklerden yalnızca birkaçını oluşturuyor. Yerel seçimler AKP için önemli bir rant kapısı oluşturuyor.