AKP’nin imdadına Vali yetişti

Sakarya Valiliği AKP’nin verdiği taban fiyatına karşı fındık üreticililerinin devam eden eylemlerine önlem alma kararı aldı.

soL (HABER MERKEZİ) AKP hükümetinin fındığa verdiği 4 YTL taban fiyatına isyan eden ve uzun süredir çeşitli eylemler yapan Sakaryalı üreticilere karşı, Valilik önlem almaya karar verdi. Vali Hüseyin Atak'ın talimatı ile fındık eylemlerinin yapıldığı ilçelerde kaymakamların başkanlığında toplantılar yapıldı.

Eylemlerde AKP hedef alınıyordu
Özellikle AKP hükümetinin hedef alındığı ve katılımın yoğun olduğu eylemler sonrası Vali Hüseyin Atak, ilçe kaymakalıklarına birer yazı gönderdi. Vali Atak'ın yazısı sonrasında bugün ilçelerde kaymakamların başkanlığında, ilçe tarım müdürleri, ziraat odası ve ticaret ve sanayi odası başkanları ile muhtarların katılımıyla toplantılar yapıldı.

Alternatif ürünlere yönelsinler
Hendek, Akyazı, Kocaali, Karasu, Karapürçek ilçelerinde kaymakamların başkanlığında yapılan toplantılarda fındık üreticilerinin izinsiz eylemlerinin yasa dışı olduğu ve kesinlikle bu eylemlere izin verilmeyeceği anlatıldı. Toplantılarda üreticilerin alternatif ürünlere yönelmesi için neler yapılabileceği ele alındı.