AKP’nin Güneydoğu atakları devam ediyor

AKP'nin Güneydoğu'da DTP ile girdiği rekabet yerel seçimler yaklaştıkça kızışıyor. Sık sık bölgeye çıkarma yapan AKP'den Egemen Bağış, partisinin Diyarbakır'daki "Siyaset Akademisi"ne katılarak bir dizi açıklamalarda bulundu. DTP'li Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'i şovmenlikle suçlayan Bağış, ekonomin hızla büyüdüğünü iddia etti.

soL (Diyarbakır) Genel seçimler sonrasında gözünü Güneydoğu illerine diken AKP, bölgede etkili olan DTP'ye vurarak yerel seçim çalışmalarına devam ediyor. Bölgede DTP'nin kale olarak gördüğü Diyarbakır'a özel bir önem veren AKP'de geçtiğimiz haftalardaki GAP çıkarmasının ardından Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Egemen Bağış önceki gün partisinin düzenlediği "Siyaset Akademisi"nde bir konuşma yaptı.

Diyarbakır Ticaret Borsası'nda düzenlenen toplantıya Egemen Bağış'ın yanı sıra AKP Diyarbakır milletvekilleri Kutbettin Arzu, Ali İhsan Merdanoğlu, AKP Mardin Milletvekili Gönül Sahkulubey, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu ve çok sayıda partili katıldı.

"Baydemir şovmenlik yapıyor"
Muhalefetin halkı yanlış bilgilendirdiğini söyleyen Bağış bu toplantıların halka "doğruların" anlatılması için düzenlendiğini belirtti. Diyarbakırlılara belediye hizmeti verme şansı yakalayacaklarını ifade eden bağış Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'i sert sözlerle eleştirdi. Osman Baydemir'i şov yapmakla suçlayan Bağış şunları söyledi: "Bazen gazete haberlerine bakıyorum. Diyarbakırlıların Belediye Başkanı mı var, yoksa şovmenleri mi var şaşırıyorum. Çünkü ulusal ve uluslararası medyaya şov yapmaktan başka hizmetlerini duymadım. Sabahtan beri sokakları gezdik. Diyarbakır'a yakıştıramadım. Bu Ortadoğu'nun incisi olan güzel şehrin çok daha temiz çok daha kalkınmış hizmetler gören bir belediyesi olması lazım. Belediyecilik bizim işimizdir."

Ne başımız eğildi ne ekonomik kriz yaşandı
AKP'nin ekonomi politikaları sonucunda özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde işsizlik giderek artarken, Egemen Bağış Türk ekonomisinin büyük bir hızla ilerlediğini iddia ederek, 2008 yılında Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep'in cazibe merkezi olacağını söyledi. AKP olarak 2002 yılından bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine 8 milyar YTL yatırım yaptıklarını söyleyen Bağış, ekonomik nedenlerle çocuğunu okula gönderemeyen ailelere de para yardımı yaptıklarını sözlerine ekledi.

AKP'nin Cumhuriyet tarihinin en teslimiyetçi iktidarı olarak görülmesine rağmen Egemen Bağış, iç ve dış siyasete ekonomik ve güvenlik başta olmak üzere hiçbir konuda başımızı öne eğdirecek bir ayrıcalık vermediklerini iddia etti. Ülkeye hiç kriz yaşatmadıklarını da söyleyen Bağış, dünyada ekonomik krizler yaşanmasına rağmen Türk ekonomisin taş gibi ayakta durduğunu sözlerine ekledi.