AKP’li belediyeler çocukları yaya bıraktı

Köylerden ilçedeki okullarına gelen çocuklar, köylerinin mahalle olmasının ardından yaya kaldı. Nüfüsu 2 binin altında olan belediyelerin tüzel kişiliklerini kaldıran AKP, çocuklara sağlanan servis hizmetine de son vermiş oldu.

soL (Bolu) 2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Düzce'deki birçok köy okulu servissiz kaldı. Geçen eğitim öğretim yılının sonlarında mahalle statüsüne geçen bazı köyler müdürlere imzalatılan belgelerle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sağlanan servis
hizmetinden mahrum kalmış oldu.

Yapılan bu uygulamanın sonuçları ise eğitim-öğretim yılının başlaması ile ortaya çıktı. Taşımalı eğitimin kaldırılması ile öğrenciler artık kendi imkânlarıyla okula gelmek zorunda bırakıldıkları gibi, devlet tarafından karşılanan yemekleri de artık karşılanmayarak ulaşımın yanında yemek de ailenin üzerine ek bir külfet haline getirildi.

Servis yok pat patla gelin
Düzce'de birçok köy okulunda baş gösteren bu sorunun en net gözler önüne serildiği yer ise eskiden köy olan ancak Boğaziçi Belediyesi'ne bağlandığı için mahalle olan Ballar Mahallesi.

Ballar Mahallesi'ne geçen yıllarda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sağlanan servis hizmetine son verilmesi, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte mahalle sakinlerini mağdur durumda bıraktı. Okulun ilk gününde Ballar Mahallesi'nde veliler, çocuklarını evlerine yaklaşık 3.5 kilometre uzaklıktaki okullarına "'patpat" diye adlandırılan tarım araçlarıyla götürdü.

"Birçok aile bu şartlar altında çocuklarını okula göndermeyecek"
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Okul Aile Birliği Başkanı Abdülkadir Mutlu, "Bu sorunun çözümü için elimizden geleni yaptık ama bir çözüm bulamadık. Birçok aile bu şartlar altında çocuklarını okula gönderemeyeceğini söylüyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Önümüz kış ve kış aylarında zaten zor şartlarla okula giden öğrencilerimiz bu şartlar altında hiç gidemez" ifadelerini kullandı.

Servis varken bile zorluk çekiliyordu

Durum hakkındaki mağduriyetlerini dile getiren veliler "Kış aylarında servisle bile okula giderken çocuklarımız zorluk çekiyordu. Şimdi servisler de kalktı ve artık kış aylarında hiç okula gitmeyecekler. Zaten bu şartlar altında çocuklarımızı okula göndermeyi de düşünmüyoruz. Buradan yetkili kişilere ve özellikte de Başkan Mehmet Keleş'e çağrıda bulunuyoruz. Bir an önce bu duruma bir çözüm bulmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.