AKP’li başkandan özel imar kararı

Büyükçekmece Yakuplu Belediye Başkanı AKP’li Şanver Çolak’ın, yaptığı imar düzenlemesi ile oğlu ve AKP’li yöneticilerin ortak olduğu inşaat şirketine rant sağladığı ortaya çıktı.

soL (HABER MERKEZİ) AKP'li belediye başkanı Şanver Çolak, en fazla 12 daire yapılmasına müsaade edilen arazi üzerinde, oğlu ve AKP'li yöneticilerin ortağı olduğu inşaat şirketinin yapacağı bina için, 40 daire yapılmasına müsaade eden bir imar değişikliği yaptı. Bunun üzerine birçok kişi mahkemeye başvurarak durumu şikayet etti ve değişiklik kararı iptal edilmek zorunda kaldı.

Planın ilk halinde söz konusu arazinin yüzde 30'u konut alanı yüzde 70'lik kısmı ise park olarak görünüyordu. Daha önceleri yapılan imar değişikliği talepleri İBB tarafından yoğunluk artışı yaratacağı gerekçesiyle geri çevrildi. Ancak söz konusu arsanın AKP Büyükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Ali Gençbay tarafından 210 bin TL'ye satın alınmasıyla durum değişti.

12 yerine 40 daire
Arsanın satın alınmasının ardından aralarında Şanver Çolak'ın oğlu Ömer Çolak'ın ve Ali Gençbay'ın da olduğu bir grup AKP'li yönetici tarafından 2007 senesinde Vakar İnşaat A.Ş. kuruldu. Arazinin el değiştirmesi üzerine Yakuplu Belediyesi arazi üzerinde plan değişikliğine giderek kamu terkini kaldırdı ve bu karar daha önce imar değişiklik talebini reddeden Büyükşehir Belediyesi tarafından da onaylandı.

Bunun üzerine şirket daha önce park olarak görünen alanların da dahil olduğu yeni bir inşaat projesini belediyeye verdi. Daha önce imar dışı tutulan alanlarında, değiştirilen planın öngördüğü şekilde yeni projeye dahil edilerek, 12 dairenin yapılmasına izin verilen alana 40 daire yapılmasının önü açılmış oldu. Bunun üzerine kendi arsalarına bu izin verilmeyen birçok kişi mahkemeye şikayette bulundu. Sonuç olarak mahkeme plan değişikliği kararını iptal etmek zorunda kaldı.