AKP Balıkesir’de işsizliğe çare buldu

Köylü kadınları çim makinası yerine kullanarak AKP Balıkesir Belediyesi onur kırıcı bir karara imza attı. Bu uygulama, yerel seçimler önünde kirli oy avcılığı olarak da değerlendirildi.

soL (Balıkesir) Balıkesir AKP Belediyesi bölgedeki işsizliğe onur kırıcı bir çözüm buldu. Yerel seçimler öncesinde işsizlerin oyunu alabilmek için belediyelerdeki istihdam olanaklarını artırma eğilimi gündeme geliyor. Balıkesir Belediyesi çim biçme makinası yerine işi işçi olarak aldığı kişilere yaptırarak yeni bir istihdam alanı yarattı. Bu uygulama yerel seçimler öncesinde kirli oy avcılığı olarak da değerlendirildi.

Belediye sorumluluğundaki park ve bahçelerde ve yol kenarlarındaki yeşil alanlarda çim biçme işi, çim biçme makinalarına değil, onur kırıcı bir biçimde yan yana dizdiği ve başlarına bir bekçi koyulan yoksul köylü kadınlarına yaptırılıyor. Binlerce kişinin gözleri önünde kadınlar yeşil alanların otlarını yoluyorlar. Böylece 70 bin kişiye iş vaadinde bulunan AKP hükümetinin yoksul ve işsiz halka ne şekilde iş bulacağına da bir örnek teşkil ediyor.

Bir taraftan yeni sosyal devlet anlayışıyla toplumu sadakaya razı eden AKP hükümeti yerel seçimler öncesinde ot yolma işi verilen köylülerin oylarını garanti altına almayı amaçlarken, belediye kaynaklarının nasıl talan edildiği görülüyor.