Akçakale'ye bir mermi daha düştü, Türkiye top atışına başladı!

Suriye tarafından gelen ve top mermisi olduğu ileri sürülen bir merminin Akçakale'de TMO bahçesine düştüğü ileri sürüldü.

Suriye tarafından gelen bir "top mermisinin" Akçakale ilçe merkezine birkaç yüz metre mesafedeki Toprak Mahsulleri Ofisi yakınlarına düştüğü ileri sürüldü.

Patlamanın oluşturduğu hasar araştırılıyor. Bu arada patlamanın ardından Türkiye'nin Suriye'ye top atışı yapmaya başladığı belirtiliyor.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, "Olayda Allah'a şükür can kaybı olmadı. Patlamanın hemen ardından top atışının yapıldığı alanlara karşı atış yapıldı" dedi.

Belediye Başkan'ı "tampon bölge" dedi
Patlama sonrası Belediye başkanının bölgeyi tampon bölge olarak tarif ettmesi ise dikkat çekti.
Ntvmsnbc'de olayı haberleştirirken tampon bölge ifadelerini kullandı.

"Bu sırada atılan mermilerden biri sınırdaki tampon bölgenin yakınında bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait depoların yakınına düştü. Can kaybının yaşanmadığı olayda şarapnel parçalarının depolara zarar verdiği görüldü."

Vatandaşlara dışarı çıkmayın uyarısı
Suriye tarafından bugün öğleden sonra atılan 2 topun Türkiye sınırlarındaki Akçakale Gümrük Müdürlüğü binası ve Toprak Mahsulleri Ofisi bahçesine düşmesinin ardından, polis araçları ve belediye hoparlörlerinden vatandaşlara dışarı çıkmamaları, sınır bölgesinden uzaklaşmaları yönünde uyarı anonsları yapılmaya başlandı.

Güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı sınır hattında vatandaşlar uzaklaştırılırken, bölgedeki evlerde yaşayanlardan dışarı çıkmamaları ve üst katlardan alt katlara inmeleri isteniyor.

(soL - Haber Merkezi)