Akçakale sınırındaki çatışmalar sürüyor: TCDD treni isabet aldı

Urfa Akçakale Tren istasyonunda duran yük vagonuna Suriye tarafından atılan havan mermisi isabet etti. Vagonda büyük hasar oluştu. İstasyon boşaltıldı.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi sınırındaki çatışmalar sürüyor. Akçakale’nin 12 kilometre uzaklığından atılan bir havan topu Akçakale Tren İstasyonu’nda TCDD’ye ait bir vagona isabet etti. Bombanın şarapnel parçaları vagonun 5 santimetre kalındığındaki demirleri deldi. Polis bölgede güvenlik önlemi alıyor.

Radikal gazetesinden Serkan Ocak'ın haberine göre, Bu öğlen saat 12.30 sularında Suriye Ordusu tarafından Tel Abyad ilçesine atıla bombalardan biri Türkiye sınırlarına düştü. Akçakale Tren İstasyonu’nde bekleyen yük vagonuna isabet etti. Havan topu, vagonun yaklaşık 5 santimetre kalınlığındaki demirlerinin delinmesine neden oldu. Akçakale sınırındaki evlerin yaklaşık 20 metre yanına düşen bomba paniğe de neden oldu. Polis istasyonunun bulunduğu caddeyi trafiğe kapatırken, istasyon bölgesine hiç bir vatandaş alınmadı. Akçakale’de halen bomba sesleri duyuluyor. Halk tedirginlik içinde bekleyişini sürdürüyor.

Olayın görgü tanığı Akçakaleli Ahmet Nalbant, bombanın düştüğü sırasında olay yerinde olduğunu, bombanın çok güçlü bir ses çıkardığını belirterek, “Korkudan kaçıştık. Evlerimiz de huzur kalmadı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.