'Ahlak polisleri' bir kadına tecavüz etti

İstanbul Avcılar'da Ahlak Büro Amirliği'ne bağlı 4 polis tecavüz suçlaması ile gözaltına alındı.

İstanbul Avcılar'da Ahlak Büro Amirliği'ne bağlı 4 polisin, Azeri uyruklu bir kadına tecavüz ettiği belirtildi. Polisler gözaltına alındı.

Akşam gazetesinin haberine göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak-Kumar Büro Amirliği'nde görevli 4 sivil polis, 13 Ekim gecesi, 03:00 sularında Avcılar'daki bir ocakbaşına geldi. Polisler, kimlik uygulaması yaptı. Ekip, aralarında işletmeci Y.A. ile, 3'ü yabancı, 4'ü Türk kadın olmak üzere 11 kişiyi polis minibüsüne doldurdu.

Diğer kişileri yolda araçtan indiren polislerin, Azeri uyruklu kadına tecavüz ettiği belirtildi.

Polislerin elinden kurtulan tecavüz mağduru kadın ile daha önce bırakılan kişiler, mekan işletmecisi Y.A.'yı da yanlarına alarak Avcılar Ambarlı Polis Merkezi'ne gitti. Savcılığın talimatı ile dört polisin gözaltına alındığı belirtildi.

Avcılar polisinin sicili kabarık!
Son yıllarda Avcılar polis şiddeti ile sık sık gündeme geliyor. İçki içtiği için bir gencin dövülmesi, karakoldaki şüpheli intihar ve kimlik kontrolü sırasında cinayet vak'aları Avcılar polisinin son yıllardaki skandallarından bir kaç tanesi.

- 2009 yılı Kasım ayında bir sol örgüt üyesi Alaattin Karadağ, Avcılar'da polisin kimlik kontrolü sırasında polis tarafından kurşunlandı, ardından tedavisi yapılmaksızın gözaltına alındı. Tutuklandıktan sonra hayatını kaybeden Karadağ’ın bedeninden onun üzerinde mermi tespit edildi.

- Yine 2009 yılı Kasım ayında İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencisi Güney Tuna, parkta arkadaşları ile otururken içki içtiği için polisler tarafından dövüldü.

- 2009 yılı Aralık ayında Avcılar'da Osman Aslı isimli bir gencin karakolda intihar ettiği açıklandı. Ancak gencin babası İsmet Aslı, çocuğunun intihar ettiğine inanmadığı ve karakolda polisler tarafından öldürüldüğü şüphesi taşıdığını açıkladı.

- 21 Kasım 2007 tarihinde Avcılar'daki bir parkta Feyzullah Ete isimli bir genç, Ali Mutlu isimli bir polisin tekmesi ile hayatını kaybetti.

(soL - Haber Merkezi)