Ağaoğlu'ndan inciler: '3-4 tane ağacı söktük, kesmedik'

Maslak 1453 projesiyle ilgili basın toplantısı yapan Ali Ağaoğlu, "3-4 tane ağacı makinelerle söktük. Neticede iş adamıyım. Her yapılan plan kötü deyip mahkemeye taşımak olmaz" gibi ifadeler kullandı.

Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesi hakkında basın toplantısı düzenledi. Four Seasons Bosphorus'ta düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Ağaoğlu, 15 Ekim'den bu yana 1,2 milyar liralık gelir elde ettiğini de açıkladı.

"Ortak olma konusunda usül hatası yaptık"
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın AKC Petrol Ürünleri'nin sözleşmesini bir başka gruba hisse devri yaptığı gerekçesiyle feshetmesini değerlendiren Ağaoğlu, "Biz AKC Petrol'e ortak olma konusunda usül hatası yaptık. AKC iki yıl sonra ortak alabiliyordu ama izin almamız gerekirdi" dedi. Maslak 1453 projesinin takıldığı engellemeyle ilgili alana 3,5 milyonun üzerinde yatırım yaptığını da söyleyen Ağaoğlu, "Ben yarın itibariyle yeri bakanlığa teslim etmeye hazırım" dedi.

"3-4 tane ağacı makinelerle söktük"
Ağaoğlu, "Projenin yapıldığı arazideki gecekondudaki 3-4 tane ağacı makinelerle söktük. Satış ofisinin önüne yerleştirdik, kesmedik. Ormanın projenin yakınında olması avantajımdı, tabii ki bunu kullanacağım. Neticede iş adamıyım" diye konuştu.

"Başbakan'dan talebim olmadı"
“Başbakan'dan 1453 projesi için destek istediniz mi?” sorusuna ise Ağaoğlu, "Proje hakkında bilgi verdim. Başbakan'ı ziyarete gittiğimde altımda 3 milyonluk araba vardı, en ufak bir talebim olmadı" dedi.

“Her yapılan plan kötü deyip mahkemeye taşımak olmaz”
Fatih ormanında alanın eğiminin iskana sorun teşkil edecek durumda olduğu yönünde gelen iddialar hakkında Ağaoğlu, "Arazide eğim var ama eğim olması 'inşaat yapılamaz' anlamına gelmiyor. Arsa zaten TOKİ ve Emlak Konut'un tapulu bir arazisi. İmar planı var. En kötü plan bile plansızlıktan iyidir. Her yapılan plan kötü deyip mahkemeye taşımak olmaz" dedi.

"Orman olduğu için atla gezdim"
Ağaoğlu, iddialı reklamı hakkında da, "Ben doğaya, bitkiye ve yeşile önem veren bir insanım. Reklam biraz iddialı ve kibirli oldu onu da kabul ediyorum. Orada söylediğim 'Hemen evininin yakınında böyle bir orman olsun istemez misiniz?' idi. Eğer denize yakın olsaydı kayıkla gezerdim. Orman olduğu için atla gezdim" ifadelerini kullandı.