Adnan Oktar sergisine Bakırköy halkı tepki gösterdi

Adnan Oktar’ın arkasında olduğu bilinen evrim karşıtı “fosil sergisi” şehir merkezlerinde kendini göstermeye devam ediyor. Üniversitelerin yanı sıra şehir merkezlerinde de hayli süredir evrim karşıtlığının propagandasını yapan serginin son uğrağı İstanbul’da Bakırköy Meydanı oldu.

Evrim düşmanlığını beslemek adına hazırlanan “fosil sergisi”, üniversitelerden şehir meydanlarına dek bilim karşıtlığının propagandasını yapmaya devam ediyor. Özellikle üniversitelerde gerici hamlelerin aracı olarak kullanılan ve Adnan Oktar’ın olduğu bilinen “Paleontoloji (fosil) sergisi” bu kez İstanbul’da Bakırköy Meydanı’nda açılmasıyla tepkilere neden oldu.

"Özgürlük meydanını bu gericilere bırakmayalım" diye tepki gösterildi
Birçok şehir meydanında açılan evrim karşıtı sergi uygulaması İstanbul Bakırköy Meydanı’nda bölge halkının tepkisiyle karşılaştı. Tezgâhtaki fosilleri göstererek bilim düşmanı ifadeler kullanan sergi görevlilerinin yanına giden bölge halkı, “Çocuklarımızın beynini yıkıyorlar. Bilimden uzaklaştırıyorlar. Özgürlük meydanını bu gericilere bırakmayalım” diyerek tepki gösterdi.

Tepkilerin ardından aynı alanda sergi açmaktan vazgeçtiler
Bakırköy Meydanı’nda gösterilen tepkinin ardından bölge halkı daha sonra alanda evrim karşıtı sergiyi görmediklerini ifade ettiler. Evrim düşmanı serginin tepkilerden sonra Kadıköy Meydanı’nda faaliyetini sürdürdüğü öğrenildi.

(soL - İstanbul)