Adana'da ulaşım zammına dava

Adana'da toplu taşımaya yapılan zammın yürütmesinin durdurulması için Komünist Parti Adana İl Örgütü üyesi Ahmet Dinçel tarafından dava açıldı.

(soL - Adana) Adana'da Komünist Parti üyesi Ahmet Dinçel geçtiğimiz günlerde Adana Büyükiehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın yürütmesinin durdurulması istemiyle Adana İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Adana ili sınırları içinde tüm toplu taşıma ücretlerine yapılan ortalama yüzde 30'luk zammın kamu yararı gözetilmeden yapıldığının belirtildiği itiraz dilekçesinde Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ulaşım hizmetinin bir kamu hizmeti olduğu ve kar amacı güdülemeyeceği belirtildi.

Mahkemeye verilen itiraz dilekçesinde yapılan zammın kamu yararına ve hukuka aykırı olduğu ve ilerde telafisi güç zararlara yol açacağından öncelikle yürütmenin durdurulması ve zammın iptaline karar verilmesi talep edildi.

'Ücretsiz ulaşım sosyalizmde'
Konuyla ilgili görüşlerine baş vurduğumuz KP üyesi Ahmet Dinçel, toplu taşımanın bir kamu hizmeti olduğunu ve tüm yurttaşlara eşit ve ücretsiz olarak sunulması gerektiğini belirtirken, kapitalist sistemde bunun mümkün olmadığını ancak sosyalist bir düzende diğer tüm temel ihtiyaçlar gibi ulaşımın da ücretsiz olacağını söyledi.

Komünist Parti Adana İl Örgütü de yapılan zamlara karşı bir bildiri hazırlayarak imza kampanyası başlattı.