AB bu kez Urfalıları 'bilgilendirecek'

Avrupa Birliği Urfa'da "halkı bilinçlendirmek için" yeni bir bilgi merkezi açacak.

soL (HABER MERKEZİ) Avrupa Birliği (AB) Urfa'ya el attı. Türkiye'nin devam eden müzakere sürecinde "halkı bilinçlendirmek" amacıyla kentte AB Bilgi Merkezi açılacak.

28 Mayıs Perşembe günü Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini ve Urfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin tarafından yapılacak açılışa çok sayıda AB üyesi ülkenin büyükelçilerinin katılması planlanıyor.

Merkezde AB politikaları ve kurumları ile Türkiye-AB ilişkileri konularında seminer ve konferanslar düzenleneceği ve halkın "bilinçlendirileceği" belirtiliyor. Merkezin ayrıca "kültürel etkinlikler" düzenlemesi de planlanıyor.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, Türkiye'deki ilk AB Bilgi Merkezini 1996 yılında Gaziantep'te açmıştı. 1996'dan bu yana, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Samsun, Trabzon ve Van'da da bilgi merkezleri açıldı. Bu merkezler bulundukları illerdeki ticaret ve sanayi odaları,üniversiteler ve belediyelerle işbirliğine gidiyor.