7 camide arka arkaya yangın

İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki 7 camide yangın çıktı. Polis kundaklamadan şüpheleniyor.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul'un Anadolu yakasındaki 7 camide yangın çıktı.

Tuzla Aydınlı Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki Yıldız Camisi'nin imam odasında henüz belirlemeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürülen yangında, bazı camlarının da kırıldığı görülen camide maddi hasar meydana geldi. Caminin imamı yangın sırasında caminin hemen arka bölümündeki evinde bulunduğu bir sırada patlama sesi duyduğunu ve daha sonra da yangının başladığını anlattı.

Bu arada Pendik Kurtköy Güllübağlar Mahallesi'ndeki Gül Cami ile Şıhlı Mahallesi Fatih Camisi'nde de çıkan yangınlar, itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü. Yangında, camilerde hasar meydana geldiği öğrenildi.

5 camideki yangınların ardından 2 cami ve 1 Kuran kursunda daha yangın çıktı.

Alınan bilgiye göre, Tuzla'da Orhanlı Orta Mahallesi Merkez Camisi, İstasyon Mahallesi Yeni Cami ve Yayla Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi Üçbaş Kuran Kursu'nda yangın çıktı.

İtfaiye ekiplerince kısa sürede müdahale edilerek söndürülen yangınlarda, camilerde hasar meydana geldiği belirtildi.

İtfaiye ve polis ekiplerinin, sabah saatlerinden itibaren öğle saatlerine kadar çıkan ve söndürülen 7 yangınla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor. Camilerdeki yangının kundaklama sonucu çıkmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Hatırlanacağı üzere 2008 Yılı Aralık ayında hırsızlık yaptığı 13 camide yangın çıkaran bir kişi yakalanmıştı.