4+4+4'e karşı Eskişehir'de kazanım

Eskişehir Yenikent'te okullarının dönüştürülmesine karşı mücadele eden veliler, 10 gündür verdikleri mücadeleyi kazanımla sonuçlandırdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 8 okulun eski haline çevrildiğini açıkladı.

sendika.org'un haberine göre Eskişehir'in Yenikent Mahallesi'ndeki Mehmet Gedik İlköğretim Okulu'nun ortaokula dönüştürüldüğünü, okulların açılmasına bir hafta kala öğrenen veliler eyleme geçmişti. Çocuklarının, kendilerinden izinsiz olarak 2 kilometre ötedeki Cengiz Topel İlkokulu'na kaydettirildiğini öğrenen veliler, 10 Eylül'den bu yana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Valiliği'ne çok sayıda dilekçe sunmuş ve eylem yapmıştı.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, velilerin kararlı duruşları sonrasında geri adım atmak zorunda kaldı. Müdürlükten yapılan açıklamada Mehmet Gedik İlkokulu'nun yanı sıra Porsuk, Fatih Sultan Mehmet, Meserret İnel, Ahmet Sezer, Cengiz Topel, Battalgazi ve Kılıçarslan okullarının da yeniden eski haline getirildiği belirtildi.

Müdürlüğün açıklamasından sonra bir araya gelen veliler, bu 8 okulda okul değişikliği, kıyafet ve servis maliyetleri, ara sınıfta öğretmen değişikliği gibi sorunlarla karşılaşmak istemediklerini dile getirdi.