13 İETT yöneticisi ihalede usulsüzlükten yargılanacak

İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 13 İETT yöneticisi 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor

soL (HABER MERKEZİ) Hollanda'dan Phileas marka 65 milyon Euro'luk 50 metrobüs alımında kamuyu zarara uğrattıkları iddiasıyla yargılanan İETT yöneticilerine bir dava da Mercedes tarafından açıldı. Yöneticiler 15.8 milyon Euro'luk CapaCity otobüsleri ihalesinde usulsüzlükle suçlanıyor.

Mülkiye müfettişleri, İETT yöneticileri ihalelerde "yarışma ve rekabet unsuru sağ- lanmadığını" ileri sürdü. Savcılık da "ihalelerde yolsuzluk ve usulsüzlük olduğu" iddiasıyla İETT yöneticileri hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle 3 ayrı dava açtı.

"Hollanda'dan 50 adet Phileas marka metrobüsün alımında kamuyu zarara uğrattıkları" ve "özel halk otobüslerine kesilen cezaların ve hizmet bedellerinin geç alındığı" gerekçesiyle iki ayrı davadan yargılanan İETT yöneticileri, "Almanya'daki EVO BUS firmasından 50 adet Mercedes marka CapaCity otobüs alımında kamunun zarara uğratıldığı" iddiasıyla da hakim karşısına çıkarak savunmalarını yaptılar. İETT yöneticileri "Sadece bu firmada var" diyerek araçların avantajlı fiyata alındığını iddia ettiler.

Mahkeme heyeti, Türkiye'de üretim yapılan "Mercedes Türk" ve "MAN" firmalarından neden otobüs alınmadığının İETT'ye sorulmasını da kararlaştırdı.