Z.K.'ye kürtaj izni çıktı

Edirne'de tecavüz sonucu hamile kalan işitme engelli 14 yaşındaki Z.K'nin kürtaj olmasına ve tecavüz suçlamasıyla tutuklanan 7 kişiden DNA örneği alınmasına karar verildi.

Edirne 2. Sulh Hukuk Mahkemesi tecavüze uğrayan ve 14 haftalık hamile olan işitme engelli 14 yaşındaki Z.K'ye kürtaj yapılmasına karar verdi.

Edirne'de 3 Eylül günü burnundan kan geldiği için annesi tarafından Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Z.K'nin, yapılan sağlık kontrolünde 14 haftalık hamile olduğu ortaya çıkmıştı. Başlatılan soruşturma kapsamında Z.K'nin annesi S.K, babası A.K. ve ağabeyi A.K'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmış, bunlardan ağabeyinin de aralarında olduğu 7 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturmayı yürüten savcının talimatı ile Z.K'nin kimden hamile kaldığının tespit edilmesi için tutuklular dün gece Edirne Kapalı Cezaevi'nden alınarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi ve DNA örnekleri alındı.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de mahkeme kararıyla Z.K. ve 3 kardeşini devlet korumasına aldı.

Daha önce Z.K'nın zanlıları teşhis ettiği halde zanlıların serbest bırakıldığı, konunun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fama Şahin'e iletilmesine karşın Z.K'nın koruma altına alınmadığı oraya çıkmıştı.